Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Garáž nic nenahradí

Garáž nic nenahradí

I pod širým nebem se ale dá zabránit poškození

Garážování vozidel má nesporné přednosti. Vozy permanentně zaparkované pod širým nebem mívají vybledlý autolak bez původního lesku. Objevují se i poškození posypovými solemi či od UV záření. Tím zvláště trpí přední světlomety, u nichž plast nahradil dříve obvyklé sklo.

Závažným problémem také z hlediska bezpečnosti se stává rychle postupující koroze, zvláště když zasáhne odkryté brzdové kotouče kol. Náchylné k degradaci jsou rovněž další podvozkové komponenty, například silentbloky.

Je jasné, že stav, kdy každé auto obdrží svůj zastřešený domov, je nedosažitelný. Větším škodám nicméně zabrání, kromě potřebné údržby a včasného odstraňování závad, jeho odstavení na pevném povrchu (asfalt, beton, dlažba, ne hlína) a mimo přímé působení slunce. Svůj účel splní i autoplachta nebo jednoduchý přístřešek.

V klasické garáži, která je samozřejmě optimálním řešením, je nutné udržovat nízkou vlhkost a pravidelně ji odvětrávat. Jestliže majitel ví, že automobil nebude delší dobu používat, měl by ho předtím nechat důkladně umýt a povrchově ošetřit včetně navoskování.

Komentáře ke článku