Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Senioři jedou s dobou

Senioři jedou s dobou

Ambasadorem projektu je i Karel Loprais

Tiskovou konferencí v sídle Autoklubu České republiky vstoupil do svého třetího ročníku program Jedu s dobou, určený pro řidiče nad 65 let věku.

Letos se na několika polygonech po celé republice uskuteční celkem 144 kurzů, zaměřených na seniory za volantem. Jejich účastníci se v průběhu šesti hodin seznámí nejen s novinkami v předpisech a zásadami bezpečné jízdy, ale především si na vlastní kůži vyzkouší zvládání krizových situací. Pocvičí se v reakci na smyk, ve vyhýbacím manévru či krizovém brzdění. Nechybějí ani praktická cvičení z poskytování první pomoci.

Projekt podporuje také šestinásobný vítěz Rallye Dakar Karel Loprais

Ambasadory projektu, který se může uskutečnit především díky podpoře České kanceláře pojistitelů, jsou herec Pavel Nový a šestinásobný vítěz Rallye Dakar v kategorii kamionů Karel Loprais. „Za svoji kariéru jsem v kabině prožil spoustu horkých momentů, ze kterých jsem si vždycky snažil vzít ponaučení. Vyzkoušet si chování vozidla na polygonu považuji za jeden z nejlepších tréninků,“ uvedl muž, ve světě známý jako Monsieur Dakar.

Komentáře ke článku