Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Už i Volkswagen Tiguan byl elektrifikován

Už i Volkswagen Tiguan byl elektrifikován

Asistované řízení až do 210 km/h

Volkswagen dnes představil modernizovanou verzi modelu Tiguan.

S jeho druhou generací jsme v roce 2016 zahájili globální ofenzivu v segmentu SUV. Nyní činíme další krok a elektrizujeme jej, digitalizujeme a síťově propojujeme,“ uvedl Ralf Brandstätter, který je shodou okolností také první den předsedou představenstva Volkswagenu. 

Tiguan bude nyní nabízen i jako hybrid

Tiguan tudíž bude nabízen také jako hybrid. Opatřen je novým pohonem všech kol s variabilním rozdělováním točivého momentu mezi jednotlivá kola. Až do rychlosti 210 km/h je díky Travel Assistu možné asistované řízení. Vznětové motory TDI se zásluhou technologie Twindosing mají řadit k ekologicky nejpřívětivějším na světě. 

Řidič dostane do rukou volant s dotykovým ovládáním

Designového přepracování se dočkala zejména přední část karoserie, především maska chladiče se zabudovanými světlomety IQ.Light – Matrix LED a rovněž nárazníky.

Cestující mají v interiéru k dispozici pokročilý soubor informačních a zábavních systémů MIB3 a audio Harman Kardon o výkonu 480 W. Řidič nalezne na volantu dotykové ovládání. Obsluha klimatizace byla digitalizována.

Komentáře ke článku