Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seat chystá obrovské investice

Seat chystá obrovské investice

V Barceloně otevírá centrum pro vývoj softwaru

Seat bude v letech 2020 až 2025 investovat celkem pět miliard eur. Investice budou vynakládány nejen na nové projekty vývoje vozidel v Technickém centru Seat se zvláštním zaměřením na elektrifikaci produktové řady, ale také na modernizaci výrobních zařízení a provozů v závodech Martorell, Barcelona a Componentes.

Seat se těmito investicemi připravuje na vývoj nových modelů a zahájení jejich výroby v Martorellu. Tím zajistí zaměstnanost a podpoří svůj budoucí rozvoj.

Předseda představenstva společnosti Seat Carsten Isensee zdůraznil, že „tento plán investic představuje náš způsob, jak se postavit budoucnosti s odhodláním a optimismem, abychom byli ještě silnější, inovativnější a trvale udržitelnější společností. V Martorellu jsme připraveni vyrábět elektromobily od roku 2025, až se trh s elektromobily zvětší.

Předseda představenstva společnosti Seat také poznamenal, že „naším cílem je urychlovat transformaci automobilového průmyslu ve Španělsku. Chceme-li zajistit budoucnost automobilového průmyslu ve Španělsku, musíme spolupracovat s centrálními, regionálními a lokálními administrativami. Plán představený španělskou vládou je krokem správným směrem a umožní další rozvoj automobilového průmyslu.

Wayne Griffiths, člen představenstva společnosti Seat, odpovědný za prodej a marketing, a předseda představenstva značky Cupra na tiskové konferenci s prezentací budoucí strategie společnosti, která se uskutečnila v nedávno otevřeném komplexu Casa Seat, zdůraznil, že „Seat a Cupra jsou pro další rozvoj společnosti zásadní. Každá značka má svou jasnou roli, svůj vlastní charakter a atributy, jimiž oslovuje zákazníky s různými profily. Proto se zcela doplňují a vzájemně jsou nezaměnitelné. Seat je vstupní bránou do koncernu Volkswagen. Máme nejmladší zákazníky – v průměru o 10 let mladší – a mnoho z nich si kupuje první vůz. Na druhé straně značka Cupra vstupuje do nového segmentu, který vyplňuje mezeru mezi mainstreamovým a tradičním prémiovým trhem. Jsme přesvědčeni o velkém potenciálu růstu díky zákazníkům, kteří hledají jedinečnost značky Cupra.

Podle Carstena Isenseeho „je Seat, a v budoucnosti tomu tak bude v ještě větší míře, společností se dvěma dobře definovanými značkami v rámci své struktury: Seat a Cupra. Seat a Cupra jsou dvě strany téže mince. Seat poskytuje značce Cupra jako základ potřebný objem výroby, aby mohla růst z hlediska produkce, výzkumu a vývoje i lidských zdrojů, a Cupra umožňuje společnosti Seat posouvat těžiště své nabídky směrem k více emocionálním automobilům ve vyšších segmentech.

Isensee dodal, že „odbory a management společnosti sdílejí společnou vizi. Pracujeme ruku v ruce na budoucnosti společnosti a jejích značek.“ Rozsah investic u obou značek vyplývá ze struktury společnosti Seat, která zahrnuje více než 15 000 zaměstnanců a tři výrobní závody: Seat Martorell, Seat Barcelona a Seat Componentes.

V rámci struktury Seatu je v Martorellu také sídlo společnosti, která soustřeďuje svůj kreativní a technologický potenciál do technického a designérského centra, jež je rovněž součástí tohoto areálu. A nedaleko, v Barceloně, se nacházejí reprezentativní komplex Casa Seat a centrum Seat:Code pro vývoj softwaru.

Seat:Code bude mít nové sídlo v srdci Barcelony, v ulici La Rambla. V něm bude pracovat tým více než 150 softwarových vývojářů na rychlé realizaci digitální transformace společnosti. To umožní vytvářet digitální produkty a řešení pro podporu značek Seat i Cupra a definovat digitální řešení pro koncern Volkswagen. Seat již přijal do týmu Seat:Code 20 nových odborníků, jejichž řady během několika nadcházejících měsíců rozšíří dalších 100 specialistů.

Komentáře ke článku