Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Tiguan se vešel pod 700 000 korun

Tiguan se vešel pod 700 000 korun

V nabídce je pět výbavových linií

Volkswagen zahajuje v České republice předprodej faceliftovaného Tiguanu. Bude k dostání od 689 900 Kč včetně DPH. S předáním prvních vozů zákazníkům se počítá na konci září.

Na výběr je pět výbavových linií – Tiguan, Life (od 756 900 Kč), Elegance (od 935 900 Kč), R-Line a R (u obou posledních verzí bude cena zveřejněna později).

Paleta motorů zahrnuje zážehové jednotky 1.5 TSI (110 kW) nebo 2.0 TSI (140 kW, 180 kW, 235 kW) a turbodiesely 2.0 TDI (110 kW a 147 kW). K nim přibývá plug-in hybrid 1.4 TSI PHEV o výkonu 180 kW.

Oba agregáty 110 kW jsou nabízeny se šestistupňovou mechanickou převodovkou a pohonem předních kol. Alternativně je dostupná sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG.

Cena nového Volkswagenu Tiguan začíná na 689 900 Kč

Už v základním provedení Tiguanu najdeme mimo jiné přední a zadní světlomety LED, manuální klimatizaci Climatic, vyhřívání předních sedadel a trysek ostřikovačů, kůží obšitý multifunkční volant, asistenční systémy Front Assist, Lane Assist a funkci rozpoznávání chodců, informační a zábavní přístroj Ready2Discover s přijímačem digitálního rozhlasového vysílání DAB+ a sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny.

Life k tomu přidává stříbrně eloxované podélné střešní nosiče, tmavě tónovaná skla v zadní části karoserie, chromované lišty bočních oken, automatickou klimatizaci Climatronic, přední sedadla s manuálně nastavitelnými bederními opěrkami, zcela sklopné opěradlo sedačky spolujezdce vpředu, vyhřívání volantu, parkovací senzory Park Pilot, sledování únavy řidiče, asistenta pro ovládání dálkových světel Light Assist, adaptivní tempomat ACC a App-Connect Wireless.

Elegance se od Life odlišuje osmnáctipalcovými ráfky, panelem Digital Cockpit Pro, automatickým otevíráním zadního výklopného víka Easy Open, parkovacím pomocníkem Park Assist, zadní kamerou Rear Assist, přednárazovým bezpečnostním varováním PreCrash, sledováním slepého úhlu, upozorňováním na přijíždějící vozidla při couvání Rear Traffic Alert, čalouněním ArtVelours, barevným dekoračním osvětlením interiéru a předními světlomety IQ.Light – Matrix LED.

Komentáře ke článku