Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Policisté usednou do nových škodovek

Policisté usednou do nových škodovek

Resort jich převezme téměř 3300 kusů

Ministerstvo vnitra ČR a jeho podřízené organizace v průběhu následujících tří let převezmou téměř 3300 nových vozů značky Škoda. Letos jejich počet dosáhne 1250, z nichž 35 prvních bylo slavnostně předáno v Zákaznickém centru Škoda Auto v Mladé Boleslavi za přítomnosti ministra vnitra ČR Jana Hamáčka, policejního prezidenta Jana Švejdara a ředitele tuzemského zastoupení automobilky Luboše Vlčka.

Služba u bezpečnostních sborů patří k těm nejnáročnějším, v nichž se dá osobní automobil provozovat. Vyžadují se nejen vynikající jízdní vlastnosti, ale především provozní spolehlivost a odolnost vůči opotřebení,“ uvedl Luboš Vlček. „Auta musejí snášet extrémní zátěž zejména s ohledem na vysoké kilometrové proběhy, a přitom za všech okolností stoprocentně fungovat. Z tohoto důvodu nás velmi těší, že jsme v tomto tendru uspěli.

Nejpočetnější zastoupení ve zmíněném souboru má Kodiaq, bez výjimky s pohonem všech kol, sedmistupňovou převodovkou DSG a výbavou vycházející ze specifikace Ambition. Vybrány však byly rovněž modely Scala a Fabia. Většina vozidel bude opatřena výstražným zvukovým a rozhlasovým zařízením.

Komentáře ke článku