Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kopecký si pochvaluje Slavii

Kopecký si pochvaluje Slavii

Svezl se i v prototypu, který její tvůrce inspiroval

Exmistr světa v rallye Jan Kopecký a jeho spolujezdec Jan Hloušek vyzkoušeli na testovacím okruhu v Bělé pod Bezdězem spider Škoda Slavia. Ten vznikl na bázi modelu Scala a je dílem žáků Škoda Auto Středního odborného učiliště strojírenského v Mladé Boleslavi.

Jeho dynamické křivky zaujmou na první pohled a je poznat, že se věnovala pozornost každému detailu. Na to, že se zde vše vyrábělo ručně, je kvalita zpracování naprosto excelentní. Díky tuhé karoserii nabízí velmi dynamické svezení,“ uvedl Kopecký. 

Jan Kopecký a Jan Hloušek v prototypu Škoda 1100 OHC

Současně si oba závodníci vyzkoušeli přes šest desítek let starý prototyp Škoda 1100 OHC, který byl tvůrcům Slavie inspirací. V roce 1957 ho postavili ve dvou exemplářích, později přibyla ještě tři kupátka. Měl najít uplatnění hlavně v dálkových soutěžích. Zásluhou ploché a aerodynamické laminátové karoserie postavené kolem lehkého trubkového rámu váží jen 550 kilogramů. To mu v kombinaci se čtyřválcovým motorem o výkonu 92 k a o objemu 1,1 l umožňuje, v závislosti na převodových poměrech, dosahovat maximální rychlosti 190 až 200 km/h.

Komentáře ke článku