Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Dědeček elektromobil pro olympiádu

Dědeček elektromobil pro olympiádu

Když ještě akumulátory byly olověné

Při příležitosti sedmdesátého výročí svého vzniku představuje Seat unikátní kousky ze své sbírky historických vozidel. Dnes začneme předchůdcem současných elektromobilů.

Elektrický Seat Toledo doprovázel olympijský oheň na posledním úseku k místu slavnostního zahájení olympijských her, které se uskutečnily v roce 1992 v Barceloně. Hmotnost vozu zvýšilo z 1015 na 1545 kilogramů 16 olověných akumulátorů. V městském provozu bylo možné ujet na jedno nabití 55 kilometrů. To byl dostatečný dojezd k tomu, aby elektrický Seat Toledo mohl jet také v čele maratonského závodu v poslední den olympijských her. 

Speciální edice Seat Toledo Podium byla určena pro španělské olympijské medailisty

Seat Toledo nebyl jediným oficiálním vozem těchto olympijských her, ale byl to „vůz šampionů“. Každý z 22 španělských medailistů obdržel exkluzivní vůz Seat Toledo Podium, vyvinutý speciálně pro ně. Toto Toledo se odlišovalo lakováním ve dvou odstínech šedé a ve své době maximálně luxusní výbavou interiéru. Mezi sedadly byly uloženy dokonce fax a telefon. Interiér krémové barvy měl kožené čalounění a dřevěné ozdobné obložení na přístrojové desce a dveřích.

Komentáře ke článku