Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia na poli sdílené mobility

Kia na poli sdílené mobility

Aktivity po celé zeměkouli

Společnost Kia Motors Corporation oznámila svůj plán rozšířit v celosvětovém měřítku partnerskou spolupráci s firmami poskytujícími služby mobility.

Na domácím korejském trhu posílí svůj program pronájmu vozidel Kia Flex rozšířením flotily na 200 automobilů. Její součástí budou také nový Carnival a chystaný model elektromobilu.

V roce 2018 automobilka založila se španělskou energetickou firmou Repsol společnost pro sdílení automobilů s názvem WiBLE. Umožňuje v tzv. volně plynoucím režimu pronajímat auta na určených místech a opět je vracet. V současnosti takto funguje na 500 plug-in hybridů Niro. 

Kia sází na perspektivu sdílení vozidel

Ještě v letošním roce představí značka v Itálii a Rusku podobné aktivity, poskytované prostřednictvím prodejců. Plánuje se jejich globální rozšíření.

Vloni vzniklá firma carsharingová firma MoceanLab v Los Angeles se chystá obohatit svůj obor činnosti o autonomní sdílení jízd, případně dopravu kyvadlovou či ve více režimech. Momentálně provozuje stovku vozů včetně hybridů Niro HEV.

Komentáře ke článku