Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

California poprvé i s kuchyňkou

California poprvé i s kuchyňkou

V obytném voze přespí až čtyři lidé

Volkswagen Užitkové vozy představuje ve světové premiéře nový model Caddy California. Na českém trhu se objeví v příštím roce.

Jeho základem je pátá generace řady Caddy. Jedná se tak o první obytný automobil, který využívá modulární platformu MQB pro vozy s motorem uloženým vpředu napříč.

Zadní část interiéru obsahuje výbavu pro kempování. Patří k ní výklopné odpružené lůžko o rozměrech 1980 x 1070 milimetrů, které se však po složení zkrátí na třetinu. První řada sedadel pro cestující už není jeho součástí a lze ji před jízdou snadno demontovat. 

Caddy California se svými většími sourozenci Californií 6.1 a Gran Californií

Na přání je dodávána kuchyňka. Konstruktéři ji připevnili kloubovým mechanismem k levé stěně zavazadlového prostoru pod lůžkem a při otevřených výklopných dveřích se dá vysunout dozadu. Skládá se z plynového vařiče s jedním hořákem a příborníku. V její zadní části je bezpečně zajištěný box pro plynovou láhev.

Kapacitu míst ke spaní zvyšuje modulární stan, který je možné používat i samostatně. Po jeho postavení naleznou v Californii střechu nad hlavou až čtyři osoby.

V první fázi bude vozidlo nabízeno se dvěma motory TDI o výkonu 55 kW (75 k) a 90 kW (122 k). Kromě sériově dodávaného pohonu předních kol si zájemci mohou pořídit rovněž čtyřkolku se systémem 4Motion.

Komentáře ke článku