Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota bude v Le Mans usilovat o hattrick

Toyota bude v Le Mans usilovat o hattrick

Vytrvalostní klasika v jiném termínu a bez diváků

Tým Toyota Gazoo Racing se pokusí potřetí za sebou zvítězit v závodě 24 hodin Le Mans. Do jeho 88. ročníku na Circuit de la Sarthe příští týden naposledy nasadí své vozy TS050 Hybrid.

Dva prototypy TS050 Hybrid budou čelit v kategorii LMP1 čtyřem konkurentům. Vůz číslo sedm patří posádce Mike Conway, Kamuj Kobajaši a José María López, která vede v průběžném pořadí WEC o 12 bodů. Na „osmičce“ se budou střídat Sébastien Buemi, Kazuki Nakadžima a Brendon Hartley. 

Toyota v posledních letech čtyřiadvacetihodinovce vládne

Letos je to teprve počtvrté, kdy se podnik koná v jiném měsíci než červnu. Úplně první klání v roce 1923 se jelo v květnu, v roce 1956 došlo k posunu na červenec a o dvanáct let později až na září kvůli studentským bouřím ve Francii. Bohužel tentokrát nebude stát kolem trati obvyklý čtvrt milion diváků. Zrušena byla i slavnostní prezentace ve městě Le Mans.

Program je zhuštěn do čtyř dnů, takže už ve čtvrtek účastníky čeká jedenáct hodin tréninků a kvalifikací. Start čtyřiadvacetihodinovky se odehraje v sobotu 19. září ve 14.30 hodin.

 

Komentáře ke článku