Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kabriolet BMW se vrátil k plátěné střeše

Kabriolet BMW se vrátil k plátěné střeše

Do prodeje přijde na jaře příštího roku

BMW ukázalo vůz své čtyřkové řady v provedení kabriolet. Jedná se o šestou generaci úspěšného modelu, který svoji premiéru absolvoval na frankfurtském autosalonu již před 35 lety. Na trhu se objeví v březnu 2021 a vyrábět se bude v závodě v německém Dingolfingu.

Auto oproti svému předchůdci poněkud narostlo. Délka se zvýšila o 128 mm na 4768 mm, šířka o 41 mm na 2851 mm a rozvor o 41 mm na 2851 mm. Stěžejním prvkem designu je velká vertikálně orientovaná maska chladiče ve tvaru ledvinek. Její součástí jsou nasávací otvory, vyplněné voštinovou mřížkou.

Standardně jsou montovány full-LED světlomety, skládající se ze dvou tenkých světelných trubic z optických vláken ve tvaru písmene U. Doobjednat lze adaptivní LED světla s laserovými zdroji BMW Laserlight, včetně neoslňujícího asistenta BMW Selective Beam. 

Plátěná střecha snížila hlučnost i aerodynamický odpor

Plátěná střecha tvořená panely je o přibližně 40 procent lehčí než pevná u předchozího modelu. Hladký povrch snižuje hluk v interiéru a má také pozitivní dopad na aerodynamické vlastnosti. Při stahování se jednotlivé panely v jednom plynulém pohybu vrší na sebe a poté se uloží pod víko. Proces stahování a natahování se spouští stisknutím tlačítka na středové konzole a trvá přibližně 18 sekund.

Kromě řadového šestiválce o výkonu 275 kW/374 k jsou na výběr také dvě čtyřválcové zážehové jednotky 135 kW/184 k, respektive 190 kW/258 k. Vznětový čtyřválec dává 140 kW/190 k a je opatřen technologií BMW TwinPower Turbo s dvoustupňovým přeplňováním. Pohonné ústrojí je spřaženo s osmistupňovou převodovkou Steptronic, alternativně s ostřejším provedením Steptronic Sport.

V kabině pro čtyři pasažéry nalezneme nově zkonstruovaná sedadla s lepším bočním vedením a paměťovou funkcí, kůží potažený volant či třízónovou klimatizaci. Řidič má před sebou panel Live Cockpit Plus tvořený 8,8palcovým kontrolním displejem a dotykovým ovladačem, dále soubor přístrojů Black Panel, soustředěný okolo 5,1palcové barevné obrazovky, multimédia, navigaci, dva USB porty pro přenos dat a rozhraní WiFi. 

Sportovní dojem posilují sedadla i kůží potažený volant

Paket Connected Professional umožňuje používat inteligentního osobního asistenta BMW Intelligent Personal Assistant a další digitální služby, včetně tísňového volání E-Call.

Ovládání vozidla usnadňují parkovací pomocník se senzory vpředu a vzadu, varování před čelní srážkou s brzdnou funkcí, alarm před nechtěným opuštěním jízdního pruhu včetně návratu do něj (zásahem do řízení) či upozornění na rychlostní limity Speed Limit Info.

Komentáře ke článku