Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota bude na Sardinii obhajovat vedoucí pozice

Toyota bude na Sardinii obhajovat vedoucí pozice

Šéf týmu Mäkkinen věří v déšť

Tým Toyota Gazoo Racing WRT nastoupí koncem tohoto týdne do šestého podniku MS v automobilových soutěžích, Italské rally, na čelní pozici v klasifikaci jezdců i značek. Mezi piloty vede Elfyn Evans o osmnáct bodů před stájovým kolegou Sébastienem Ogierem, o dalších devět bodů zpět je Kalle Rovanperä.

Na Sardinii čekají účastníky rychlé a úzké cesty s jemným písčitým povrchem, vzhledem k pozdějšímu termínu by ale mohli vyvarovat extrémně vysokých teplot.

 

Italská rally byla kvůli koronaviru přesunuta na podzimní termín

 

Po čtvrtečním shakedownu jsou v pátek na programu rychlostní zkoušky Tempio-Pausania, Erula-Tula, Sedini-Castelsardo a Tergu-Osilo, které se vždy pojedou dvakrát. V sobotu se poslední dvě uvedené vložky opakují a přibydou k nim ještě Monte-Lerno a Coiluna-Loelle. V neděli se na západním pobřeží ostrova bude rozhodovat na měřených úsecích Cala-Flumini a Sassari-Argentiera.

Sardinie zpravidla není místem, kde byste v úvodní den chtěli vyjíždět na trať jako první, což je případ Elfyna, za nímž hned bude následovat Seb. Tentokrát budou z těchto pozic muset startovat ve všech erzetách po celý pátek. Ale letošní datum konání by nám mohlo pomoci, protože nelze vyloučit déšť,“ uvedl šéf týmu Tommi Mäkkinen.

Komentáře ke článku