Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Goodwoodský svátek byl letos bez diváků

Goodwoodský svátek byl letos bez diváků

Toyota přivezla GR Yaris a GR Supra

Toyota poprvé představila v akci své sportovní modely GR Yaris a GR Supra. Stalo se tak na britském okruhu Goodwood Motor Circuit v rámci akce Goodwood Speedweek.

Ta nahradila tradiční Festival rychlosti, jenž se nemohl konat z důvodu pandemie koronaviru. Uskutečnila se s vyloučením veřejnosti, celý její průběh byl ale online vysílán. 

V Goodwoodu se ukázal i vůz Toyota GR Supra

V Rallysprintu se GR Yaris prezentoval v roli nultého vozidla. Dále se objevil ve speciálce na trati Motorsports Circuit. Za jeho volantem se vystřídali tovární piloti Jari-Matti Latvala, Kris Meeke a Elfyn Evans.

Pro nás, automobilové fanoušky, je Goodwood tím nejlepším místem,“ uvedl prezident Toyoty Akio Tojoda. „Je to požitek pro všechny smysly, přestože jsme letos nemohli přičichnout k vůni benzinu. Díky nápadům vévody z Richmondu máme i tak příležitost vidět a slyšet celou řadu úžasných nových vozů, včetně mého oblíbence, kterým je tato Toyota GR Yaris. V roli jezdeckého mistra Toyoty jsem se na jejím vývoji a ladění osobně podílel společně s Tommim Mäkinenem.

Komentáře ke článku