Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Auto má fotovoltaickou elektrárnu

Škoda Auto má fotovoltaickou elektrárnu

Dodává energii servisnímu centru v Kosmonosích

Ve spolupráci s firmou ČEZ Solární, dceřinou společností ČEZ Esco, nainstalovala Škoda Auto solární panely na pěti budovách v Kosmonosech. Automobilka bude kromě toho získávat elektřinu také z nově zbudovaného Carportu.

Celá fotovoltaická elektrárna zabírá plochu přes 2200 m2, její jmenovitý výkon činí 441 kilowatt-peak (kWp). Zařízení ročně vyprodukuje více než 450 MWh ekologicky získané energie. Technickým konzultantem a provozovatelem je Ško-Energo. 

Část spotřeby elektrické energie v servisním centru v Kosmonosech je kryta z obnovitelných zdrojů

Fotovoltaickou elektrárnou pokryjeme čtvrtinu spotřeby Servisního a tréninkového centra v Kosmonosech. Sluneční energie se ukládá do baterií o kapacitě 570 KWh, odkud je ji možné kdykoli odebírat," uvedl Stanislav Pekař, vedoucí After Sales Škoda Auto.

Součástí projektu jsou také hromosvody a jímací soustavy, elektronická požární signalizace, odpovídající bezpečnostní instalace a záchytné systémy, úpravy v trafostanicích a také montáž strukturované kabeláže pro napojení na datové sítě Škoda Auto. Celkové investice činily zhruba 30 milionů korun, tedy přibližně 1,1 milionu eur.

Komentáře ke článku