Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia Sportage se oblékla do černého

Kia Sportage se oblékla do černého

Limitovaná edice se vyrábí v Žilině

Kia připravila speciální „černou“ podobu svého modelu Sportage. Kia Sportage Black Edition se od tohoto měsíce vyrábí v závodě ve slovenské Žilině. V České republice je nabízena v cenovém rozpětí 594 980 korun až 764 980 korun v závislosti na motorizaci, pohonu kol a převodovém ústrojí.

Poznávacími rysy edice jsou například nový rastr masky chladiče a lemování kolem dokola nebo ochranné kryty pod předním a zadním nárazníkem. Sedmnáctipalcová litá kola nyní mají tmavou povrchovou úpravu a používají ozdobné středy. Původně chromové kliky dveří jsou lakovány v odstínu karoserie. V interiéru najdeme prémiové látkové čalounění či volant obšitý kůží.

Cena Black Edition začíná v ČR těsně pod hranicí 600 000 korun

Již základní výbava přináší nastavitelnou bederní opěrku, elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka s LED ukazateli směru, senzor deště nebo duální automatickou klimatizaci.

K dispozici je osmipalcový dotykový displej s funkcemi palubní telematiky Kia UVO Connect Phase II a s podporou připojení telefonů přes Apple CarPlay a Android Auto. Soubor asistentů zahrnuje systém pro jízdu v pruzích (LKAS), samočinné přepínání dálkových světlometů (HBA), ukazatel rychlostních limitů (ISLW) a sledování únavy řidiče (DAW). 

Mezi poznávací znaky patří přepracovaná podoba masky chladiče

Na výběr jsou čtyři různé motorizace. Zážehový agregát 1,6 litru T-GDI dosahuje nejvyššího výkonu 177 k a točivého momentu 265 Nm. Jednotka 1,6 litru GDi s atmosférickým plněním vykazuje parametry 132 k, respektive 161 Nm. Klasická vznětová verze 1.6 Smartstream skýtá 136 k a 320 Nm. Částečně hybridní pohon EcoDynamics+ 1.6 se chlubí hodnotami 136 k a 320 Nm.

V závislosti na použitém motoru je Sportage Black Edition k mání s pohonem předních nebo všech kol a se šestistupňovou manuální či sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Komentáře ke článku