Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Agresivita na silnicích má na svědomí 40 procent obětí

Agresivita na silnicích má na svědomí 40 procent obětí

Reakce na chybné jednání je mnohdy ještě nebezpečnější

K projevům agresivity za volantem, která má na svědomí až 40 procent smrtelných dopravních nehod, dochází z různých, často banálních důvodů – pomalá, váhavá a nejistá jízda jiného řidiče, pohyb dalšího vozidla těsně za zadním nárazníkem nebo pozdní ztlumení dálkových světel protijedoucího automobilu.

Nezřídka však bývá reakce na chybný manévr nebezpečnější než její příčina. „I na silnici musíme zůstat především lidmi. Navzájem jsme si přece všichni rovni – chodci, cyklisté, motorkáři, šoféři malých automobilů i mnohatunových kolosů,“ připomíná MUDr. Jiří Smetana, ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje.

Prostřednictvím kampaně Ty to zvládneš – Setkání s realitou se snažíme s našimi partnery o účinnou prevenci v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Těší mě vzrůstající podpora ze strany veřejnosti, například na sociálních sítích. Blíží se vánoční svátky, které jsou především časem pohody. Mnozí si však právě v tyto dny připomínají smutnou ztrátu svých blízkých, kteří se stali obětí dopravní nehody, často ne svojí vinou. Nezapomínejme na to!“ zdůrazňuje Ing. Veronika Krajsová, prezidentka Asociace Záchranný kruh.

Komentáře ke článku