Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nejvíce si drží svoji hodnotu Octavie

Nejvíce si drží svoji hodnotu Octavie

Lépe jsou na tom vozy se zážehovým motorem

Společnost Cebia uskutečnila cenovou analýzu, při níž srovnala nejprodávanější ojeté vozy značky Škoda s průměrem ostatních benzinových či dieselových vozidel ze stejné třídy na trhu.

Vyšlo z ní, že si svoji hodnotu nejlépe drží Škoda Octavia se zážehovým motorem. Obvyklá cena Octavie třetí generace Ambition 1.5 TSI se 110 kW je po dvou letech na 73 % v porovnání s novým automobilem. V sedmi letech klesne na 42 %. Octavie s karoserií kombi a vznětovým agregátem 2.0 TDI se 110 kW je oproti benzinové verzi po dvou letech o osm procent levnější. Je to dáno mimo jiné vyšším průměrným kilometrovým nájezdem a širší nabídkou dieselů mezi ojetinami. Po sedmi letech je její cena na třetině. 

Majitelé škodovek mají šanci prodat svá ojetá auta dráže

Mezi hlavní důvody prvenství škodovek patří velký zájem kupujících o ně, daný tradicí, užitnou hodnotou, relativně levnými a snadno obstaratelnými náhradními díly, dostupností servisů a v neposlední řadě také dostatkem informací o historii jednotlivých aut.

Komentáře ke článku