Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kačírek při Setkání mistrů na bedně

Kačírek při Setkání mistrů na bedně

Porazil mistra Slovenska

Letošní podivnou rallyovou sezonu ukončilo dvakrát odložené Setkání mistrů v Sosnové. Nuceně odpadla obvyklá divácká kulisa, přítomno smělo být jen několik novinářů.

Mezi účastníky nemohl chybět ani tým Duck Kicker Racing. Jeho šéf Petr Kačírek dokonce pomýšlel na stupně vítězů.

Posun termínu závodu nám přidělal starosti s technikou. Škoda Fabia R5, se kterou nastupujeme v Emirátech, musela už tři dny předtím do kontejneru. Proto jsem se dohodl na půjčení vozu s Jardou Vančíkem. Stříbrná Fabia mi od první chvíle padla do ruky a cítil jsem se v ní velmi dobře,“ podotkl Kačírek, který brzy zjistil, že Pech a Semerád jsou mimo jeho možnosti. Soustředil se proto na boj o třetí místo s Polákem Grzybem, letošním mezinárodním šampionem Slovenska.

Rozhodujícím faktorem nakonec bylo asi to, že jsem zainvestoval a na přední nápravu pořídil nové pneumatiky. Podařilo se mi skvěle odstartovat. Snažil jsem se maximálně soustředit a držet svou čistou okruhovou stopu bez rizika. Už v polovině jsem koutkem oka postřehl, že mám na soupeře maličký náskok. Nakonec to o sedm desetinek vteřiny vyšlo i v cíli, z čehož jsem měl velikou radost,“ netajil se spokojeností Kačírek. 

Václav Kopáček se představil za volantem Subaru Impreza WRX STI

Jako další reprezentant Duck Kicker Racingu se představil Václav Kopáček. „Také já si vypůjčil auto a volba padla na Subaru Impreza WRX STI. Bohužel jsme zjistili, že ještě není v ideální kondici, pořádně nás potrápily diferenciály. Samozřejmě na výsledcích se to projevilo, ale alespoň jsme se stali nejrychlejším produkčním automobilem a v celkovém pořadí nám patřila dvanáctá příčka,“ uvedl.

Komentáře ke článku