Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota vyráží za obhajobou titulu ve WRC

Toyota vyráží za obhajobou titulu ve WRC

Stejné auto, jiný design

Toyota Yaris WRC vyrazí do nadcházející sezony MS v automobilových soutěžích v novém barevném designu. Podobá se tomu, jenž byl použit u hypercaru GR010 Hybrid pro vytrvalostní šampionát. Spojitost naznačuje i speciální ztvárnění písmen GR.

Po technické stránce zůstává vůz víceméně nezměněn. Letos se ostatně na tratích rychlostních zkoušek objeví naposledy, protože od roku 2022 začnou ve WRC platit odlišné technické předpisy. Jedinou zásadní novinkou je přechod na pneumatiky Pirelli, které jsou nyní pro všechny účastníky povinné. 

Toyota Yaris WRC vyrazí za obhajobou titulu v nových válečných barvách

Toyota v posledních letech WRC vládne. Získala tituly v sezonách 2019 a 2020 a o totéž se chce pochopitelně pokusit i tentokrát.

Zachována zůstala také jezdecká sestava. Tvoří ji světoví šampioni Sébastien Ogier a Julien Ingrassia, vicemistři Elfyn Evans a Scott Martin a mimořádně talentovaní Kalle Rovanperä s Jonne Halttunenem. Poprvé se v akci představí již příští týden na Rallye Monte Carlo.

 

Komentáře ke článku