Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Cupra vyšlechtěná na pět set koní

Cupra vyšlechtěná na pět set koní

Speciální úpravy zvedly výkon i točivý moment

Ve společnosti BSR Blansko vznikl na základě úpravy BSR Stage5 pro motory koncernu Volkswagen VAG 2.0TSI zajímavý projekt.

U Seatu Leon Cupra 2.0TSI 4x4 DSG Carbon Edition modelového roku 2019 došlo po jeho realizaci k nárůstu výkonu o 204 koní a točivého momentu o 212 Nm. Vůz tak nyní disponuje úctyhodnými 508 koňskými silami.

Cestou k dosažení tohoto cíle je použití výkonného intercooleru Wagner Tuning Competition, který dopomůže získat pro agregát vzduch chladnější až o 24 stupňů, takže je možné směs ve válcích lépe zapálit. Karbonové sání vzduchu HG Motorsport umožní jednotce obdržet požadované zvýšené množství vzduchu v kratším čase. Minimalizuje se tak odezva na sešlápnutí plynového pedálu. 

Po úpravách se výkon vozu zvedl o více než 200 koní

Turbodmychadlo TTE535 zajistí bezpečné plnění vyšším tlakem po delší dobu. Díky upravené geometrii a počtu lopatek má rychlejší reakci na povely plynového pedálu a zásluhou použitých materiálů funguje bezchybně i při dlouhodobé plné zátěži. Termoizolační návlek na turbodmychadlo třetí generace Mk3 od Funk Motorsport zamezí nadměrnému zvyšování teploty v motorovém prostoru.

Sportovní nerezový výfukový systém dodá automobilu nejen patřičný zvukový projev, ale zároveň usnadní snadnější proudění výfukových plynů pryč z válců.

Instalace softwaru probíhá přes diagnostickou zástrčku OBD stejně jako u ostatních tuningových kitů BSR PPC.

Komentáře ke článku