Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021 se přesouvá na podzim

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021 se přesouvá na podzim

Covid ovlivňuje i Concours d'Elegance

Concours d'Elegance je výraz francouzského původu, který znamená soutěž elegance a odkazuje na událost, kde jsou vystavována a hodnocena prestižní vozidla. Jeho historie sahá do Francie 17. století, kde šlechtici o letních víkendech a svátcích předváděli v pařížských parcích kočáry tažené koňmi.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este každoročně probíhá od roku 1929 během posledního květnového víkendu poblíž hotelu Villa d'Este v Cernobbio, na břehu jezera Como v Itálii. Od roku 2011 se akce koná ve druhé polovině května. Letos se organizátoři společně rozhodli akci odložit na podzimní víkend 1. až 3. října.

Zástupce pořadatele k tomu uvedl: „Rok 2021 jsme zahájili plni očekávání pro nadcházející Concorso d’Eleganza Villa d’Este a doufali jsme, že pandemie skončí co nejrychleji. Globální úsilí v boji proti krizi je skutečně působivé a postupuje. Faktem ale je, že současná situace stále vylučuje přípravu Concorsa plánovaného na květen 2021 v podobě, která plně splňuje naše ambice. Doufáme, že toto pozdější datum umožní našim hostům nabídnout program vynikající kvality, který se od akce Concorso d’Eleganza Villa d’Este očekává.

Komentáře ke článku