Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Tři elektrické premiéry Peugeotu na Pařížském autosalonu

Tři elektrické premiéry Peugeotu na Pařížském autosalonu

Představen bude i nový skútr

Nový typ s označením 408, vylepšená verze modelu e-208 i skútr e-Streetzone. Tato tři elektrická vozidla představí značka Peugeot ve světové premiéře během letošního Pařížského autosalonu. Ten se koná od pondělí 17. až do neděle 23. října na výstavišti Porte de Versailles. Všechny zmíněné modely mají podle automobilky ukázat urychlení elektrifikace její nabídky i vynalézavost značky.

Jako svou hlavní hvězdu přiváží Peugeot na autosalon právě model 408. Vystaveno bude celkem pět těchto vozů. Jeden z nich bude představen v průhledné otočné kouli, díky které si ho návštěvníci budou moci prohlédnout ze všech úhlů. Jedná se o fastback vybaveny dvěma plug-in hybridními motory o výkonu 180, respektive 225 koní.

„Vůz se zcela novou siluetou zaujme výsadní postavení v segmentu C. Je prvním svého druhu jak v historii značky, tak i na současném automobilovém trhu. Tento výjimečný fastback je překvapující a originální. Nabízí kromě svého postoje šelmy a jedinečného vzhledu také technickou dokonalost zaměřenou na efektivitu a inteligentní elektrifikaci. Jeho silnou stránkou je i probuzení emocí prostřednictvím nejmodernějších technologií zajišťujících potěšení z jízdy a intuitivní používání,“ láká automobilka na nový model.

Model 408 bude na Pařížském autosalonu klenotem Peugeotu. Foto: Peugeot


Nejnovější verze hatchbacku e-208 bude vybavena výkonnějším elektromotorem z modelu e-308. Současný motor nabízel výkon 100 kilowatt, respektive 136 koní. Nová varianta bude mít vyšší výkon – 115 kilowatt a 156 koní. Auto dostalo rovněž novou 400voltovou baterii o kapacitě 51 kWh, přičemž 48,1 kWh bude využitelných. Zatímco dosavadní kapacita baterie činila 50 kWh, využitelných bylo 45. Díky řadě evolucí, které zlepšily energetickou účinnost vozu, bude vyšší i dojezd. Zatímco dosud to bylo 362 kilometrů, nyní bude možné přesáhnout i 400. Nižší bude také spotřeba (12 kWh/100 km).
Nový e-208 bude oproti svému předchůdci mimo jiné výkonnější. Foto: Peugeot


Poslední novinka pochází z jednostopé scény. Je jí totiž elektrický skútr Peugeot e-Streetzone. Tento stroj se bude vyrábět ve dvou verzích – buďto s jednou baterií nebo se dvěma. Silnější varianta nabídne dojezd až 112 kilometrů v režimu ECO. Baterie budou vyjmutelné a lze je rychle dobíjet z domácích zásuvek.
Peugeot bude mít na autosalonu i jednostopé zastoupení. Foto: Peugeot


Kromě nových vozů ukáže Peugeot ve Paříži i prototyp Peugeot 9X8, se kterým se značka účastní vytrvalostního mistrovství světa. Uvidíme i další počin z dílny divize Peugeot Sport s označením 508 PSE nebo také užitkový vůz e-Expert Hydrogen vybavený vodíkovým palivovým článkem. S posledním zmíněným autem budou moci zájemci absolvovat třicetiminutovou testovací jízdu v okolí Porte de Versailles za doprovodu technického specialisty značky.

Na autosalonu se bude možné setkat mimo jiné s jezdci Peugeotu ve WEC Jeanem-Éricem Vergnem, Paulem di Restou a Mikkelem Jensenem, kteří akci navštíví v úterý. Ve středu zde budou přítomní hráči ragbyového klubu Stade Toulousain, který pojí s Peugeotem dlouholeté partnerství. Jedním z hráčů, kteří se v Paříži objeví, bude i nejlepší ragbista za loňský rok Antoine Dupont. Ve čtvrtek přijde letošní francouzská miss Diane Leyreová.

Peugeot nabízí možnost navštívit jejich stánek i těm příznivcům, kteří se nevydají přímo do Paříže. Budou tak moci učinit ve virtuálním prostředí přes platformu LeSalon.Peugeot.fr.

Zdroj a úvodní foto: Peugeot

Komentáře ke článku