Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Porsche slaví svoje sedmdesátiny

Porsche slaví svoje sedmdesátiny

Speciální výstava v muzeu ve Stuttgartu

V Muzeu Porsche ve Stuttgartu byla otevřena veřejnosti výstavu k 70 letům sportovních vozů této značky. Přesně 8. června roku 1948 obdržel automobil Porsche 356 číslo 1 Roadster všeobecné schválení k provozu. 

K vidění je více než 75 exponátů – od legendárního Porsche 356 až po čistě elektricky poháněné Porsche Mission E. V expozici každého desetiletí zaujímá centrální prostor motoristický sport. Prezentovány jsou kromě toho také digitální projekty, jako je síťové propojení Porsche Connect nebo zabezpečení dat prostřednictvím blockchainu ve sportovních vozech.

 

Legendární Porsche 917/20 pro Le Mans, přezdívané prase

 

Přehlídku doplňují interaktivní zážitky, například aplikace s rozšířenou realitou u konceptu Mission E. Zatímco se návštěvník dívá na studii, promítají mu brýle s rozšířenou realitou dodatečné informace o její technice. Výstava 70 let sportovních vozů Porsche bude přístupná do 6. ledna 2019. Muzeum Porsche je otevřeno od úterý do neděle, od devíti do osmnácti hodin.

 

Koncept Porsche Mission E

 

Komentáře ke článku