Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo 10th Edition

Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo 10th Edition

Limitovaná edice na oslavu 10 let značkového poháru

Lamborghini Squadra Corse v předvečer závodu 24 hodin ve Spa Francorchampsu představila první vůz speciální limitované edice  Huracán Super Trofeo Evo. Při příležitosti oslav 10 let existence značkového poháru nabídne deset těchto vozů - každý v jiném unikátním zbarvení.

Vůz byl navržen s cílem oslavit to, čeho se značce Lamborghini podařilo dosáhnout v závodech zákaznických týmů, s důrazem na extrémní aerodynamiku, která podtrhuje tvary vozu. Úpravou řídicí jednotky motoru V10 5,2 l se u této verze zvýšil výkon o 10 k - ze 620 na 630 k (463 kW).

Značka Lamborghini vstoupila do světa zákaznických závodů v roce 2009 (takže oslava desetiletí přichází s ročním předstihem) s modelem Gallardo LP560-4 Super Trofeo na okruhu Adria.

Všechny vozy verze 10th Edition jsou vybaveny úplně stejně jako standardní Huracán Super Trofeo Evo, tedy s přístrojovou deskou potaženou alkantarou, protiprokluzovým systémem Motec, protiblokovacím zařízením ABS Bosch Motorsport, pneumatikami Pirelli P Zero DHD2 a šestirychlostní sekvenčně řazenou převodovkou X-Trac.

Ve Spa se první Huracán Super Trofeo Evo 10th Edition představil v matně šedé barvě výrobce hodinek Roger Dubuis s aerodynamickými doplňky zvýrazněnými zelenou barvou a šípy v odstínech italské trikolory. Každý z deseti vozů dostane plaketu „One of Ten“ s podpisy šéfa Automobili Lamborghini Stefana Domenicaliho, technického ředitele automobilky Maurizia Reggianiho a vedoucího oddělení Lamborghini Motorsport Giorgia Sanny.

Huracán Super Trofeo Evo 10th Edition skládá poklonu našim tradicím a současně demonstruje synergie mezi naším závodním týmem Lamborghini Squadra Corse a oddělením výzkumu a vývoje, dvěma jednotkami, propojenými procesem kontinuálního prolínání. Motoristický sport nám umožňuje zdokonalovat naše výrobky, které se zase stávají základem závodních vozů budoucnosti. Jsou to dvě spirály, které se vzájemně prolínají a vytvářejí DNA Lamborghini,“ vysvětluje Maurizio Reggiani, jenž v Sant’Agata Bolognese řídí závodní aktivity automobilky, která je v majetku Audi.

Lamborghini Huracán Super Trofeo

 

 

Komentáře ke článku