Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

SsangYong Turismo

SsangYong Turismo

Úplně jiné MPV

Automobily korejské značky SsangYong vždy byly jiné, než jsou běžné standardy. Jejich originální design je pravidelně řadil mezi uchazeče o titul nejošklivějšího auta světa. Nepochybně i to bylo jedním z důvodů, proč působení této značky na českém trhu nemělo navzdory dvou pokusům nikdy dlouhého trvání, protože jinak šlo o velmi praktická auta.

Také model SsangYong Turismo (u nás se před lety prodával pod jménem Rodius) navzdory modernizaci vzhledu ukazuje, že se na tomto přístupu nic nemění. Toto originální auto je přitom unikátní - nikdo jiný nenabízí podobný automobil, který poskytuje potřebný prostor pro sedm cestujících i jejich zavazadla a k tomu možnost jízdy v terénu.

Firemní materiály přitom uvádějí, že příď v nové podobě získala ještě více na eleganci. Každopádně je zde novinkou použití LED světlometů pro denní svícení. Turismo je s pěti metry délky a třemi metry rozvoru delší než standardní MPV. Zavazadlový prostor může mít podle počtu využitých sedadel objem 875 l až 3146 l, což je pro sedmimístné auto skutečně bezkonkurenční. Navíc může táhnout přívěs o hmotnosti až 2 t.

Pohání jej turbodiesel 2,2 l. Všechna kola jsou nezávisle zavěšená - vzadu je použita víceprvková náprava. To zaručuje vysokou míru pohodlí na silnici i mimo ni. Vrcholná verze Turismo ELX má přiřaditelný pohon všech kol, sedmistupňovou samočinnou převodovku Mercedes-Benz a mnoho asistenčních systémů i moderní informatiku a potřebnou konektivitu.

SsangYong Turismo se v Evropě v současné době prodává jen ve Velké Británii. Automobilka SsangYong je od roku 2011 pod kontrolou indického koncernu Mahindra & Mahindra.

SsangYong Turismo

 

Komentáře ke článku