Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ford Everest

Ford Everest

Střední SUV, které asi nepotkáte

Ford Everest je velmi oblíbené SUV, ovšem nedostupné v Evropě i v Severní Americe. Jde o auto dokazující globalizaci automobilového průmyslu. Vyrábí se totiž v Číně a v Thajsku a nejrozšířenější je v Austrálii. V ní toto auto posbíralo mnoho ocenění, ale hlavně je velmi oblíbené mezi zákazníky.

Základem tohoto SUV je pick-up Ranger, který se vyrábí v zemi zaslíbené pick-upům, tedy v Thajsku (zvláštní zákon v USA totiž umožňuje bezcelní dovoz pick-upů z této země, takže je zde vyrábějí skoro všechny automobilky světa). Třetí generace tohoto vozu se prodává od roku 2015. V současné době prošla modernizací.

Pohání ji turbodiesel 2,0 l. Tento pětiválec má výkon 143 kW a točivý moment 470 N.m přes šestistupňovou samočinnou převodovku se sekvenčním řazením. Alternativou je nový čtyřválcový turbodiesel 2,0 l Bi-Turbo se 157 kW, točivým momentem 500 N.m a novou desetistupňovou automatickou převodovkou. Nabízí se pohon zadních nebo všech kol.

S modernizací dostal pěti- nebo sedmimístný Everest nové prvky výbavy, jako například nouzový systém brzdění ve městě s detekcí chodců AEB a infosystém se satelitní navigací Sync 3.

V Austrálii se Ford Everest prodává s pětiletou zárukou. To umožňuje skutečnost, že tento vůz zde absolvoval rozsáhlé zátěžové testy ve zkušebním areálu Fordu ve státě Victoria.

 

Komentáře ke článku