Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Karoq SportLine

Škoda Karoq SportLine

Kompaktní SUV se sportovním duchem

Škoda v říjnu 2018 na autosalonu v Paříži představí kromě verze Scout ještě jednu novou variantu kompaktního SUV Karoq se sportovním naladěním designu a jízdní dynamiky.

Pro sportovnější variantu Karoqu Škoda nabídne čtyři motory. Exkluzivně v rámci modelové řady bude pro verzi SportLine k dispozici nejvýkonnější zážehový čtyřválec 2,0 TSI/140 kW (190 k), kombinovaný s převodovkou DSG a pohonem všech kol. Pro zážehový motor 1,5 TSI/110 kW (150 k) s pohonem předních kol je dostupná kromě přímo řazené také sedmistupňová převodovka DSG ve volitelné kombinaci s pohonem všech kol.

V nabídce pro Karoq SportLine budou i dva turbodiesely. U motoru 2,0 TDI/110 kW (150 k) v kombinaci s pohonem předních kol je k dispozici standardně dodávaná manuální šestirychlostní převodovka. Pohon všech kol je pro tuto verzi k dispozici volitelně, na přání i v kombinaci se sedmistupňovou převodovkou DSG. Výkonnější varianta turbodieselu 2,0 TDI/140 kW (190 k) se bude dodávat se sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol.

Škoda Karoq SportLine

Sportovní duch vozu Škoda Karoq SportLine vyjadřují upravené nárazníky a exkluzivně dodávaná černě lakovaná osmnáctipalcová kola z lehkých slitin Mytikas. Na přání jsou k dispozici také sedmnáctipalcová kola Ratikon nebo devatenáctipalcová Vega, oboje v černé metalické barvě. Vzhled vozu ozvláštňují i obložení spodní hrany dveří v barvě karoserie a v černém odstínu, tónovaná skla a černé střešní nosiče. Přední blatníky jsou zdobeny plaketami SportLine.

V interiéru jsou černá sportovní sedadla se stříbrnými kontrastními švy. Jsou potažena trojvrstvou tkaninou Thermoflux. Díky vyšší prodyšnosti nabízejí cestujícím zejména v létě mimořádný komfort i při dlouhém cestování. Multifunkční sportovní volant je potažen perforovanou černou kůží a švy jsou stříbrné. Pedály jsou vyrobené z nerezové oceli. Sportovní vzhled podtrhují černý strop a obložení sloupků, stejně jako LED vnitřní osvětlení.

Na přání bude Škoda dodávat zákazníkům vůz Karoq SportLine s virtuálním kokpitem. Ve verzi SportLine si řidič může kromě čtyř stávajících vybrat i nové páté uspořádání displeje, které umožňuje zobrazit uprostřed otáčkoměr a aktuální rychlost. Díky LTE modulu a WLAN hotspotu mohou být cestující ve voze vždy online. V oblasti konektivity si zákazníci mohou pořídit balíček služeb Škoda Connect, zahrnující Infotainment Online, Care Connect a Tísňové volání.

Nastavení vozu může řidič libovolně měnit prostřednictvím výběru jízdního profilu. Elektronická kontrola stability ESC nabízí dvě úrovně nastavení.

Škoda Karoq SportLine

Také Karoq SportLine se chlubí Simply Clever prvky a odkládacími prostory. Volitelné elektricky ovládané zadní výklopné dveře zavazadlového prostoru s funkcí tip-to-close se otevírají a zavírají stisknutím tlačítka nebo mírným tlakem na ně. Na přání umožňuje virtuální pedál pod zadním nárazníkem jejich otevření intuitivním pohybem nohy.

Škoda nabízí pro zavazadlový prostor variabilní podlahu. Síťové kapsy na vnitřní straně opěradel předních sedadel a středové konzole usnadňují každodenní život, podobně jako odkládací prostor pro drobné mince a parkovací karty na straně řidiče nebo držák pro multimediální zařízení.

Škoda Karoq SportLine

Komentáře ke článku