Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Český tým ISR vítězí na Nürburgringu

Český tým ISR vítězí na Nürburgringu

Salaquarda a Stippler triumfovali v ADAC GT Masters

Skvělého úspěchu dosáhl český tým ISR Igora Salaquardy. Podařilo se mu vyhrát nedělní závod podniku ADAC GT Masters na Nürburgringu. Jde o premiérové prvenství stáje z Čestlic u Prahy v tomto respektovaném šampionátu.

Posádka Filip Salaquarda – Frank Stippler předvedla naprosto suverénní výkon. Mohla se opřít o pole position, které Stippler vyjel v kvalifikaci. Po startu pozici snadno obhájil a postupně si vytvořil až dvousekundový náskok. Po povinné zastávce, kdy za volant Audi R8 LMS usedl Salaquarda, show pokračovala. Náš závodník konkurenci doslova deklasoval a do cíle na ni najel 11,5 sekundy!

V uctivé vzdálenosti za pozdějšími vítězi se urputně bojovalo o další příčky. Teprve v předposledním kole si pojistila druhé místo dvojice Markus Pommer – Maximilian Götz. Jako třetí byli odmávnuti Markus Winkelhock a David Ortmann.

Stippi absolvoval skvělý první úsek. Já jsem se pokoušel co nejvíce se vzdálit soupeřům, což se mně celkem dařilo. V závěru jsem zvolnil a šetřil pneumatiky. Tým a Frank odvedli vynikající práci. Lepšíme se závod od závodu a super nám to spolu klape. Vítězství je pro nás satisfakcí za nepovedenou sobotu, kdy jsme po nezaviněné kolizi vypadli už v prvním kole,“ prohlásil po dojezdu Salaquarda.

Nasadili jsme od začátku čerstvé gumy a vyplatilo se nám to,“ konstatoval Stippler, jenž na rozdíl od svého parťáka již triumf v ADAC GT Masters slavil, i když před deseti lety. „Do karet nám hrálo i to, že borci za námi zabředli do vzájemných soubojů. Zatím jsme měli spoustu smůly, snad se to teď obrátí.“ 

Na nejvyšším stupínku vlevo Stippler a vpravo Salaquarda, zcela vlevo stojí šéf týmu Igor Salaquarda 

Výsledky: 1. Salaquarda – Stippler (ISR, Audi R8 LMS), 2. Pommer – Götz (HTP Motorsport, Mercedes-AMG GT3) +11,499, 3. Ortmann – Winkelhock (Mücke Motorsport, Audi R8 LMS) +12,736, 4. Feller – Haase (Mücke Motorsport, Audi R8 LMS), 5. Renauer – Jaminet (Herberth Motorsport, Porsche 911 GT3 R).

Průběžné pořadí: 1. Kirchhöfer – Keilwitz 86, 2. Pommer – Götz 85, 3. Renauer – Jaminet 72, 4. Caldarelli – Bortolotti 62, 5. Salaquarda – Stippler 53…

Komentáře ke článku