Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seaty Arona a Ibiza nyní s digitálním kokpitem

Seaty Arona a Ibiza nyní s digitálním kokpitem

Řidič si sám nastaví, co ho zajímá

Seat rozšířil nabídku výbavy pro modely Arona a Ibiza o digitální panel přístrojů. Digital Cockpit poskytuje lépe čitelné informace, přizpůsobené požadavkům řidiče. Kromě Arony a Ibizy jsou tímto systémem již od začátku letošního roku opatřeny také vozy Ateca a Leon.

K aktivaci stačí pouhé stisknutí tlačítka View na volantu. Jeho prostřednictvím se prochází třemi různými hlavními zobrazeními. Jsou to Classic, Digital a Dynamic.

Režim Classic poskytuje známé analogové přístroje, jakými jsou rychloměr nebo otáčkoměr. Lze však získat i další údaje, například z navigačních a asistenčních systémů, audiozařízení a telefonu, či provozní data (spotřebu paliva, ujetou vzdálenost, zbývající dojezd). Uprostřed stupnic přístrojů je navíc místo pro sdělování dodatečných zpráv.

Digital přináší detailní mapové podklady právě projížděné oblasti pro rychlejší nalezení parkovacích míst, garáží nebo následování navigačních pokynů. Měřítko mapy se dá pro lepší orientaci zvětšovat nebo zmenšovat. Hlavní předností Dynamicu je špičková čitelnost zobrazovaných informací.

Všechny tři módy rovněž podávají přehled o aktuálně reprodukované hudbě. Motorista může procházet svou sbírkou skladeb s minimální potřebou odvracet zrak od vozovky. V případě příchozího telefonního hovoru se obrazovka automaticky přizpůsobí a ve vyskakovacím okně zobrazí volající osobu ze seznamu kontaktů.

Dva základní režimy – Classic a Dynamic – lze přizpůsobit pro zobrazování specifických informací. Pokud je potřeba kombinovat hlášení navigace s tradičním rychloměrem a otáčkoměrem, nebo používat detailní mapu na celé ploše displeje, je výhodné tuto konfiguraci uložit do uživatelského profilu (maximálně je možné vytvořit tři).

Digital Cockpit je zároveň vybaven senzory světla, které v závislosti na venkovních podmínkách upravují pomocí algoritmu jas displeje.

 

 

 

Komentáře ke článku