Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ojetina za osmnáct a půl milionu korun

Ojetina za osmnáct a půl milionu korun

Porsche má přitom najeto 130 000 kilometrů

Pokud vám v peněžence momentálně přebývá zhruba 650 000 liber, což je v přepočtu přibližně 18,5 milionu korun, máme pro vás skvělý tip.

Přibližně za takovou cenu se totiž zřejmě vydraží 28. září Porsche 356 C Carrera 2 2000 GS Coupe. Tvrdí to alespoň firma Silverstone Auctions, na jejíž aukci v anglickém Southamu se tento jedinečný kousek bude prodávat.

Takovéto vozy se v nabídce objevují jen vzácně a s pravostranným řízením naprosto výjimečně,“ tvrdí expert na staré automobily Harry Whale. „Je to ojedinělá příležitost, protože auto je navíc v perfektním stavu.

Přitom mělo již pět majitelů, kteří se ale o něj zřejmě řádně starali. Prvním z nich byl soukromý jezdec Chris Kerrison, který tohoto vrcholného představitele modelové řady 356 C Carrera 2 používal k cestám na závody po celé Evropě. Zajímavé ale je, že do nich nastupoval s úplně jinou technikou – Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione.

V roce 2006 udělal další vlastník, Němec Manfred Knebel, vlastnoručně generálku motoru, dvoulitrového čtyřválce se čtyřnásobným vačkovým hřídelem. V následujícím roce se s prvním porsche, opatřeným kotoučovými brzdami na všech kolech, zúčastnil Lee Maxted-Page soutěže Tour Espaňa-Portugal a obsadil v ní v absolutním pořadí druhé místo. O pět let později se stalo ozdobou Concours d´Elegance v rámci Salonu Privé v Blenheim Palace.

Případné zájemce je však nutno upozornit, že vozidlo má poměrně dost najeto – přes 130 000 kilometrů. Snad to nebude vadit…

 

 

 

Komentáře ke článku