Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Stříbrný duch se vrací v limitované sérii

Stříbrný duch se vrací v limitované sérii

Rolls-Royce přichází se Silver Ghost Collection

Automobil Rolls-Royce Silver Ghost (stříbrný duch) byl svého času považován za nejlepší vůz na světě. Výrobce jako připomínku tohoto legendárního modelu připravil limitovanou sérii pouhých třiceti pěti exemplářů „ducha“ a nazval ji Silver Ghost Collection.

Produktový manažer automobilky Matthew Butt při této příležitosti uvedl: „Důkladně jsme zvažovali, jaké vlastnosti by měly být určující. Do interiéru i exteriéru jsme zabudovali to, co bylo v minulosti vyzdvihováno, a vytvořili jsme výrobek, který vzdává hold tradici, a přitom hodně vypovídá jak o původním stříbrném duchu, tak o dnešní skvělé značce. Je to opravdu něco pozoruhodného.“ 

Duch extáze s novým puncem

Symbol vozů Rolls-Royce na kapotě zvaný duch extáze (Spirit of Ecstasy) je z ryzího stříbra. Je to múza, která provází tyto automobily již od roku 1911. Podstavec každé sošky zdobí speciálně zhotovený punc AX201, což je registrační značka původního stříbrného ducha, a lemuje ho obruba pozlacená černým zlatem. Punc v nové podobě je vyrytý na vytvarované a dekorativně upravené vložce z tepané mědi, a to po vzoru materiálu hojně používaného v motorovém prostoru původního vozidla.

Komentáře ke článku