Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Barum Polaris 5

Barum Polaris 5

Nová generace nejžádanější zimní pneumatiky v ČR

Barum, nejrozšířenější značka pneumatik na českém trhu, si ke svým 70. narozeninám nadělila novou zimní pneumatiku Polaris 5. Jde o nástupce modelu Polaris 3, v posledních letech nejprodávanější zimní pneumatiky u nás.

 

Barum Polaris 5

Podle výsledků průzkumu společnosti Continental Barum, provedeném v roce 2016 v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Liberci, Olomouci, Českých Budějovicích a ve Zlíně, používalo pneumatiky Barum Polaris 3 16 % vozidel. Sedmkrát v řadě se pneumatika Barum Polaris 3 stala i nejvyhledávanějším a nejprodávanějším zimním pláštěm na webu Heureka.cz.

Nyní přichází na trh její nástupce Polaris 5. Při jeho vývoji byl kladen důraz zejména na kilometrový výkon. Novinka ztělesňuje primární heslo značky: Chytrá volba. Nabízí ještě lepší, vyvážené jízdní vlastnosti na všech typech povrchů. Je robustní a s novým designem bočnice, konstruovaným s ohledem na odolnost proti poškození například při kontaktu s obrubníkem. Inovativní konstrukce zajišťuje nízký valivý odpor a tím i nižší spotřebu paliva. V neposlední řadě láká i její dostupná cena.

Pneumatiky Barum Polaris 5 jsou k dostání pro klasické osobní vozy i pro SUV (Polaris 5 SUV, ovšem toto označení se na bočnici pneumatiky neobjevuje). Rozpětí nabízených rozměrů pokrývá 91 % trhu pneumatik pro osobní vozy a 52 % SUV, což dohromady činí 89 %. V nabídce budou pro třináctipalcové ráfky nejmenších aut i pro devatenáctipalcová kola velkých SUV. Šířka pneumatik pokrývá rozsah od 145 do 255 mm. Nejoblíbenějšími rozměry budou podle dlouhodobých statistik 205/55 R 16 a 195/65 R 15, určené mimo jiné pro vozy nižší střední třídy (Škoda Octavia nebo Volkswagen Golf).

Kromě nové zimní pneumatiky Polaris 5 je nabídce značky Barum pro osobní a lehká užitková vozidla také celoroční plášť Quartaris 5. Ten byl rovněž uveden letos. Jde o řešení vhodné pro městský provoz, pro nějž není typická jízda po zasněženém povrchu nebo vysoký roční kilometrový proběh.

Barum Polaris 5

 

Při vývoji nových pneumatik se inženýři zaměřili na vylepšení jízdních vlastností na sněhu, aniž by tím negativně ovlivnili jejich vyvážený výkon na suchu i mokru. Správné chování pneumatiky na sněhu, mokru i suchu má na svědomí třídrážkový dezén s dvojicí tuhých středních bloků a řadou inovativních trakčních zářezů v obvodových drážkách. Adhezi na všech typech povrchů dále zvyšuje koncept multifunkčních lamel. Boční vedení na sněhu zlepšuje unikátní profil střední části dezénu.

Na mokru se uplatní kombinace rovnoměrně rozložených obvodových a optimálního profilu příčných drážek. Obojí urychluje odvod vody z kontaktní stopy. Kontakt s mokrou vozovkou zlepšují dodatečné zářezy v ramenní oblasti pláště.

Jízdní komfort zvyšuje optimalizovaná sekvence rozložení bloků (nejsou stejně velké na pravé a levé straně) uprostřed běhounu. Výsledkem je nižší hlučnost, což se pozitivně projeví hlavně při dlouhých cestách, kdy monotónní zvuk pneumatik působí únavu řidiče.

Nový vzhled bočnice v budoucnu identifikuje další modely značky. Jeho podobu určují vyvážené rozměry loga, označení modelu a rozměru. Tyto základní a další povinné grafické prvky doplňuje vzor sněhových vloček.

Komentáře ke článku