Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Inteligentní osobní asistent BMW

Inteligentní osobní asistent BMW

Nová éra komunikace s automobilem

Od března 2019 budou mít vozy BMW svoji vlastní digitální osobnost, kterou půjde vyvolat vyslovením spojení Hej BMW. Tím se spustí nová éra komunikace s vozem a ovládání jeho různých funkcí prostřednictvím mluveného slova.

V budoucnu bude asistent BMW Intelligent Personal Assistant k dispozici nejen uvnitř automobilu, ale také mimo něj, a bude přístupný například prostřednictvím inteligentního reproduktoru nebo chytrého telefonu. Počítá se rovněž s jeho kompatibilitou s jinými digitálními asistenty, což umožní propojit různé ekosystémy služeb a funkcí.

Zásluhou integrace digitálního osobního asistenta do prostředí Open Mobility Cloud a využití umělé inteligence se budou jeho schopnosti neustále zlepšovat. Dostupnost nejnovějších funkcí a schopností bude zajištěna snadno v rámci chytrého telefonu a současně vzdálenou aktualizací systému vozidla.

BMW Inteligentní osobní asistent se učí zvyklosti a opakující se chování, které následně aplikuje v odpovídajícím kontextu. Asistent pomáhá řidiči, učí se jeho preference a bude schopen takřka kompletně zajistit nastavení různých systémů, jakými jsou například vyhřívání sedadel nebo navádění do často používaných cílů. Unikátní vlastností ve srovnání s jinými digitálními asistenty tohoto typu je možnost dát mu vlastní jméno. Asistent nečeká pouze na každý další příkaz řidiče, ale je připraven také na určitou úroveň společenské konverzace.

Asistent zná všechny funkce vozu a je schopen je podle požadavků obsluhovat. S každým dalším příkazem je asistent chytřejší.

Znamená to, že ve voze je vždy k dispozici profesionál BMW, který je připraven vysvětlit všechny rozmanité funkce, dodat aktuální informace nebo pomoci odpovědět na otázky. V budoucnu bude asistent schopen poradit s tím, jak uspořit palivo, umožní předvídavý jízdní styl a v případě potřeby také varuje řidiče před nebezpečím.

Ve své základní verzi bude k dispozici od března 2019 ve 23 jazycích pro modely vybavené novým konceptem ovládání BMW Operating System 7.0 jako součást výbavy Live Cockpit Professional (6U3).

Komentáře ke článku