Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Rallyový šampion pomůže mladým řidičům

Rallyový šampion pomůže mladým řidičům

Program Driving Skills for Life poprvé v ČR

V Praze dnes představili zástupci BESIPu a tuzemského zastoupení značky Ford program Driving Skills for Life. Jeho cílem je zdokonalit řidičské umění mladých držitelů řidičského průkazu.

Samotná akce se uskuteční o tomto víkendu na letišti v Brně-Tuřanech a je určena pro zájemce ve věku od 18 do 24 let. V malých skupinkách se budou pod vedením zkušených instruktorů v čele s bývalým vynikajícím rallyovým závodníkem Martinem Semerádem učit zvládat krizové situace, které je mohou za volantem potkat. Dozví se také spoustu triků, usnadňujících ovládání motorového vozidla. Předpokládá se účast přibližně 400 frekventantů.

Součástí kurzu, který je zcela zdarma, je rovněž seznámení s projektem virtuální reality WheelSwap. Zabývá se problematickými vztahy mezi cyklisty a motoristy v silničním provozu a na názorných příkladech ukazuje, jak bezohledné chování nedisciplinovaných jedinců z obou skupin vytváří hrozbu nejen pro ně samotné, ale i pro ostatní.

Driving Skills for Life je v ČR sice novinkou, ale založeno bylo již před patnácti lety v USA. Do Evropy se dostalo v roce 2013. Letos proběhne ve 14 státech a proškolí více jak 8500 osob.

Komentáře ke článku