Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Renault Kadjar

Renault Kadjar

Kompaktní SUV s oživeným vzhledem a novým motorem

Renault si chce udržet své vedoucí postavení v segmentu kompaktních SUV s modelem Kadjar. Proto pro modelový rok 2019 přichází s faceliftem, který doplňuje nabídkou nového zážehového motoru 1,3 l turbo.

Čtyřválec 1,3 TCe byl vyvinut ve spolupráci s Daimlerem. Je již k dispozici v modelech Scénic, Captur a Mégane. Slibuje nízké emise CO2 a je vybaven filtrem pevných částic. Motor bude k dispozici ve dvou výkonových verzích 103 kW (140 k) nebo 118 kW (160 k). V obou případech bude možnost volby mezi šestirychlostní přímo řazenou převodovkou nebo automatickou EDC.

Oblíbená řada turbodieselů 1,5 dCi získala navzdory snížení emisí větší výkon 84 kW (115 k) a točivý moment 260 N.m. V současné době je k dispozici pouze se šestirychlostní přímo řazenou převodovkou, ale časem přijde i sedmistupňová automatická.

Turbodiesel 1749 cm3 má v porovnání se svým předchůdcem zvýšený výkon o 15 kW na 110 kW (149 k) a točivý moment 340 N.m. Nabízí se ve spojení se šestirychlostní přímo řazenou převodovkou a dodává se nejen s pohonem předních kol, ale i ve verzi AWD se třemi jízdními režimy 2WD, Auto a Lock.

Pro verze s pohonem předních kol se nabízí systém Extended Grip, který zlepšuje záběrové schopnosti pro jízdu na blátě, písku a jiných kluzkých površích.

Oživení vzhledu se dotklo přídě i zádě. Širší mřížku chladiče zdobí chromované prvky a pod ní je přepracovaný nárazník. Pozměněny byly i světlomety.

V interiéru je nový sedmipalcový dotykový displej pro multimediální a informační systém R-Link 2. Ovládání klimatizace dostalo modernější podobu. Změnily se i povrchové materiály a osvětlení kabiny. Nová jsou sedadla, která poskytují lepší komfort a zabraňují únavě při dlouhých cestách. K dispozici jsou dvě USB zásuvky pro cestující vzadu.

Nový Renault Kadjar pro modelový rok 2019 bude veřejnosti poprvé představen počátkem října na autosalonu v Paříži.

Komentáře ke článku