Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia je připravena na zpřísněné emisní normy

Kia je připravena na zpřísněné emisní normy

Cestou k jejich splnění jsou nové motory

Od září 2018 se změnou testování vozidel vstupuje v platnost emisní norma Euro 6c, která upravuje maximálně povolené objemy, resp. hmotnosti emisí na jeden ujetý kilometr.

V roce 2021 přijde ještě přísnější směrnice Euro 6d. Ta bude rozšířená o měření emisí v cyklu RDE (Real Driving Emissions). Přípravou na ni je norma Euro 6d TEMP. Od Euro 6d se liší v odchylce mezi aktuálním testovacím cyklem WLTP a RDE, která v prvním případě může být maximálně 110 %, v zostřené podobě však už jen 50 %. Přechod mezi Euro 6c a 6d TEMP znamená, že za rok musejí výrobci všechny svoje motory upravit. To však samozřejmě není z různých technických důvodů úplně možné a jednoduché.

Značka Kia má od začátku září všechny nové modely certifikované podle WLTP a už nyní splňují Euro 6d TEMP.

Modelová řada Kia je poháněná paletou hnacích ústrojí, která byla navržena a vyvinuta tak, aby nejen plnila, ale překračovala přísné limity stanovené náročnými emisními normami. Ve třetí generaci modelu Ceed byl představen nový 1,6litrový motor U3 CRDi s přímým vstřikováním se společným tlakovým potrubím, využívající technologii selektivní katalytické redukce SCR, která výrazně snižuje emise. Produkuje tak méně oxidu uhličitého, pevných částic i oxidů dusíku v porovnání s dřívějšími vznětovými agregáty,“ uvedla Kateřina Vaňková Jouglíčková, PR manažerka společnosti Kia Motors Czech.

Komentáře ke článku