Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia Ceed GT

Kia Ceed GT

Sportovní verze kompaktního hatchbacku

Nová Kia Ceed GT se poprvé představí veřejnosti v říjnu na autosalonu v Paříži 2018 po boku modelu ProCeed GT.

Kia Ceed GT

Původní modely cee’d GT a pro_cee’d GT, uvedené v roce 2013, představovaly historicky první dynamicky zaměřené hatchbacky značky Kia. Ceed GT na ně navazuje. Je dlouhý 4325 mm s rozvorem 2650 mm a má zavazadlový prostor s objemem 395 l.

V předním nárazníku jsou zvětšené otvory sání vzduchu. Upravena byla i maska chladiče s tmavě chromovým lemováním a logem GT. Standardně dodávaná osmnáctipalcová kola z hliníkové slitiny mají nový červený střed. S předním nárazníkem je sladěn i zadní, jehož součástí je subtilní difuzor. Malý střešní spoiler napomáhá k lepší aerodynamice vozu. Světlá výška 135 mm je o 5 mm menší než u Ceedu.

Nová sportovní sedadla čalouněná černou kůží a velurem s červeným prošíváním byla navržena speciálně pro Ceed GT. Standardně dodávaný systém infotainmentu může zahrnovat buďto audio s dotykovým sedmipalcovým displejem nebo s navigací a osmipalcovou dotykovou obrazovkou včetně online služeb Kia Connected Services.

Kia Ceed GT

Zážehový motor 1,6 l T-GDI má nejvyšší výkon 150 kW (204 k) při 6000/min a maximální točivý moment 265 N.m, který je k dispozici v pásmu od 1500 do 4500/min. Vůz bude jako první dynamicky zaměřený hatchback značky umožňovat na přání vedle standardní šestirychlostní přímo řazené převodovky i volbu sedmistupňové dvouspojkové.

Pod vedením Alberta Biermanna, šéfa testování vozidel a vývoje nejvýkonnějších modelů automobilky, prodělal tento vůz o šest měsíců delší zkoušky než standardní modelová řada Ceed. Základní zadání znělo zdokonalit jízdní agilitu v zatáčkách, stáčivou odezvu, záběrové schopnosti a odezvu řízení ve spojení s každodenní využitelností. GT používá tentýž systém plně nezávislého zavěšení kol jako model Ceed. Dodatečné půlroční ladění geometrie zavěšení kol se v tomto případě projevilo v agilnější jízdě a vyšším požitku za volantem. V základní výbavě je stabilizační systém VSM stejně jako vektorování točivého momentu pomocí přibrzďování kol.

Nové vozy Ceed GT a ProCeed GT se v listopadu začnou vyrábět v žilinském závodu na Slovensku po boku modelů Ceed, ProCeed a Ceed Sportswagon. V prodeji budou výhradně na evropských trzích od 1. čtvrtletí 2019.

Kia Ceed GT

Komentáře ke článku