Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Předsériová studie Porsche 911 Speedster

Předsériová studie Porsche 911 Speedster

Bude vyrobeno jen 1948 kusů

Společnost Porsche začne v první polovině roku 2019 sériově vyrábět model Porsche 911 Speedster. Otevřený dvoumístný vůz bude uveden na trh v edici omezené na 1948 exemplářů. Tento počet je vzpomínkou na prototyp Porsche 356 č. 1 Roadster, který obdržel schválení k provozu 8. června 1948.

 

Nyní byla v Paříži představena letos již druhá verze studie ve zdokonalené podobě. Vedle nápadného lakování zaujmou také jednadvacetipalcová kola s upevněním centrální maticí na obou nápravách. Jejich design se zkříženými paprsky vizuálně připomíná aktuální závodní speciály Porsche, jakými jsou 911 RSR nebo GT3 R. Červená světla pro denní svícení ladí s barvou karoserie. Obě vnější zpětná zrcátka a víčko palivové nádrže mají povrchovou úpravu z černého chromu a platiny. Interiéru dominuje černá kůže s červeným kontrastním prošíváním a částečnou perforací.

 

Zachovány zůstaly zkrácený rám čelního okna se sníženým spodním okrajem, zmenšená boční okna a zadní kryt z uhlíkového kompozitu s dvojitým vyboulením za předními sedadly. Plnohodnotnou skládací střechu nahrazuje jen lehká plachta, která se připevňuje stiskacími knoflíky.

 

Blatníky, přední víko a zadní kryt jsou vyrobeny z lehkého kompozitu vyztuženého uhlíkovými vlákny. Podvozek, výfuková soustava s koncovkami z titanu a poháněcí ústrojí včetně šestistupňové mechanické převodovky pocházejí z 911 GT3. Šestiválcový motor „boxer“ dosahuje výkonu více než 500 k a nejvyšších otáček 9000 min-1.

 

 

 

Komentáře ke článku