Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Rádio Dálnice pro bezpečnost a plynulost dopravy

Rádio Dálnice pro bezpečnost a plynulost dopravy

Jediná takto zaměřená stanice

Rádio Dálnice je prvním a dosud jediným čistě dopravním rádiem v České republice. Nabízí veškeré informace o dopravě, především o situaci na dálnicích. Každých 15 minut vysílá aktuální dopravní zprávy, které kdykoli doplňuje okamžitými vstupy při mimořádných událostech, které přeruší jakýkoliv probíhající program. Každá nová informace je zpracována a vysílána do 15 minut.

Provozovatelem stanice je společnost Route Radio. Vysílá ze čtyř hlavních vysílačů v Ostravě, Brně, Jihlavě a Plzni. Z desítek dokrývačů pokrývá signálem dálnici D1 od Bohumína až k Rozvadovu a většinu dálničních směrů na Bratislavu, České Budějovice, Ústí nad Labem, Liberec či Pardubice.

Rádio Dálnice

Rádio Dálnice navázalo přímou spolupráci s dopravní sekcí Policie České republiky, ŘSD, BESIPem a dopravním centrem RODOS. Ve vysílání se tak objeví i edukativní pořady a příspěvky zaměřené na prevenci a zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

Nejmodernější technika a propojený software umějí bezkonkurenčně rychle k posluchačům dostávat neustále aktualizované dopravní informace včetně průběžného vývoje vzniklých problémů a možných východisek z nich. Rádio se k tomuto účelu nejvíc hodí. Průzkum ukázal, že 92 % řidičů ho v autě poslouchá.

Řidič nemusí zatěžovat pozornost vyhledáváním aplikací na displeji vozidla či telefonu, plně se věnuje řízení a jen poslouchá. Tam, kde ostatní rádia, vysílající dopravní informace, končí, neboť se z důvodu programové skladby nemohou věnovat jen dopravě, tam Rádio Dálnice se svou jedinou náplní začíná. V případě důležitosti kdykoli přerušuje ostatní prvky programu.

Rádio Dálnice

Novinkou je unikátní dopravní zpravodajství v angličtině - dvakrát až čtyřikrát do hodiny přináší aktuální souhrn informací pro cizojazyčné účastníky dálničního provozu.

Rádio Dálnice navíc rozšířilo zásah díky spolupráci se sítí rádií HEY. Proto bude možné jeho dopravní zpravodajství naladit takřka ve všech krajích České republiky. Rádio HEY přejímá a zařazuje do vysílání dopravní program Rádia Dálnice v téměř kompletním rozsahu.

Rádio Dálnice

Unikátní dopravní zpravodajství se neomezuje pouze na rozhlasové vysílání. Rádio Dálnice vyvíjí platformu informací, jež se k řidičům dostávají prostřednictvím různých mediatypů. Jde například o regionální televizi Info TV Brno s metropolitními kanály v Brně, Praze a Ostravě. Ty přinášejí unikátní mix informací o dopravě a dění v regionu s dopravním zpravodajstvím minimálně čtyřikrát do hodiny. Připravuje se také dopravně-informační internetový portál.

Komentáře ke článku