Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Vítězná porsche z Le Mansu zamířila do firemního muzea

Vítězná porsche z Le Mansu zamířila do firemního muzea

Jela za plného provozu po veřejných komunikacích

Jedna velká epocha se definitivně uzavřela. Někdejší vládcové čtyřiadvacetihodinovky v Le Mansu, prototypy Porsche 919 Hybrid, mají za sebou svoji poslední cestu. Vedla do Muzea Porsche v Zuffenhausenu.

Z vývojového centra ve Weissachu je tam převezli jejich bývalí piloti Mark Webber a Marc Lieb. Trasu dlouhou pětadvacet kilometrů absolvovali po veřejných komunikacích za běžného provozu. Dlužno dodat, že s oficiálním požehnáním příslušných úřadů a za policejní asistence.

 

Jestlipak dodržovaly padesátku?

 

Webber řídil 919 Evo s celkovým výkonem 1160 koní. Právě s ním sebral Neel Jani v dubnu 2018 ve Spa-Francorchampsu traťový rekord formuli 1 (ta si ho ovšem o pár měsíců později vzala zpátky). Vítěz devíti velkých cen F1 ke svému nejnovějšímu zážitku podotkl: „Bylo to bláznivé a fascinující ovládat tuto bestii v silniční dopravě. To je typické Porsche, pustit se do něčeho tak odvážného a zároveň vše zrealizovat s naprostou kontrolou. S vozem 919 mě vzhledem k účasti ve WEC pojí velmi těsné pouto. Bylo mi ctí dovézt ho do jeho nového domova.

 

Jedním z protagonistů převozu závodních speciálů byl Mark Webber

 

Lieb seděl za volantem 919 Hybrid v konfiguraci pro vytrvalostní klání: „S Cayennem jezdím každý den z mého bydliště v Ludwigsburgu do kanceláře ve Weissachu. Nyní si budu pokaždé připomínat jedinečnou perspektivu z nízko uloženého sedadla 919.

Komentáře ke článku