Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Morgan chystá nový model

Morgan chystá nový model

V designu postoupí o dvě dekády

Britská automobilka Morgan je opravdový držák, vozy vyrábí již 110 let. Oproti většině dnešních automobilek je ale její filozofie zcela jiná, její auta pořád vypadají, jakoby právě přijela ze čtyřicátých let. To se ale právě Morgan chystá změnit. Na rok 2020 plánuje výraznou modernizaci v podobě modelu, který bude čerpat inspiraci z let šedesátých.

Přežil válku, tvrdou konkurenci i nesnáze dnešní doby. Morgan prostě stále jede. Nikdy nebude v žebříčku nejprodávanějších aut, ale zákazníci, kteří žádají exkluzivitu a řemeslné zpracování přesně vědí, kam mají jít.

Podle britského magazínu Autocar bude vůz k mání jako kupé nebo kabriolet. Podle všeho by měl mít odvážné křivky a sportovní vzhled. Design by měl být ovlivněn modelem Morgan Plus 4 Plus (na obrázku), kterým automobilka vstoupila v roce 1963 do moderní éry. 

Automobilka, známá používáním dřeva na karoserii, sází na hliníkové nýtované šasi. To by mělo zajistit dostatečnou tuhost. Co bude pod kapotou, zatím neví ani v Morganu, jejich oblíbený osmiválec od BMW o obsahu 4,8 litru se již nevyrábí. Pokud bude chtít Morgan zůstat věrný s odběrem motorů mnichovské automobilce, jeví se jako schopná alternativa šestiválec se dvěma turby.

Zatím nemáme jediný náznak toho, jak by auto mohlo vypadat. Pro nějakou základní představu ale přikládáme alespoň fotografii konceptu z roku 2010, nazvaného Eva GT.

 

 

 

Komentáře ke článku