Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Porsche drží rekord na Severní smyčce

Porsche drží rekord na Severní smyčce

Stačil k tomu jediný pokus

Značka Porsche vytvořila ve spolupráci s týmem Manthey Racing další rekord na Severní smyčce Nürburgringu. Model Porsche 911 GT2 RS MR, disponující výkonem 515 kW (700 k), zvládlo okruh o délce 20,6 kilometru v čase 6:40,3.

Tak rychle ještě nikdy žádný automobil s registrací pro silniční provoz „Zeleným peklem“ neprojel. Za volantem seděl Lars Kern.

Celý den jsme sledovali počasí a důkladně zvažovali, zda je taková jízda vůbec možná. Za deště nebo i jen na nepatrně vlhké vozovce bychom takové riziko nikdy nepodstoupili,“ uvedl Dr. Frank-Steffen Walliser, vedoucí divize motoristického sportu a vozidel GT.

Auto bylo vybaveno novou sadou sportovních prvků Performance Kit a celkové nastavení bylo přizpůsobeno charakteristice trati. „Výsledek je více než uspokojivý. Je to skutečně neuvěřitelný čas. A také další jednoznačný důkaz toho, jaké možnosti vězí v tomto sportovním voze,“ dodal Walliser.

„Nemusel jsem podstupovat velká rizika, abych jel rychle. Měl jsem jen jeden pokus, protože se už začínalo stmívat. A ten se hned vydařil,“ potvrdil Kern.

 

 

 

Komentáře ke článku