Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Jeep Wrangler kombinuje tradici s moderní technikou

Jeep Wrangler kombinuje tradici s moderní technikou

Originální světlomety s LED

Tradičním poznávacím znakem vozů Jeep Wrangler je maska chladiče se sedmi svislými pruhy a kruhové světlomety po obou jejích stranách. Jenže jak tento dnes už poněkud archaický výraz spojit s moderní osvětlovací technikou?

Jeep Wrangler světla

Wrangler si pro modelový rok 2019 uchoval charakteristické velké kruhové světlomety a současně disponuje i nejmodernější LED technikou, která je jejich součástí. U verzí Sahara a Rubicon jsou do obvodu kruhových světlometů integrována světla pro denní svícení a světlomety do mlhy. Využití LED techniky navíc zvyšuje účinnost osvětlení - dálková světla mají o 90 % a potkávací o 63 % vyšší účinek než při použití halogenových žárovek.

Zajímavostí těchto kruhových světlometů s LED technikou je jejich střed, jenž má tvar připomínající brýle, které používal Luke Skywalker na planetě Hoth v 5. epizodě Hvězdných válek Impérium vrací úder.

Jeep Wrangler světla

V blatnících jsou navíc směrová světla, opět tvořená LED (v USA mají směrovky bílou barvu).

Pro zájemce o zatraktivnění vzhledu vozu jsou za příplatek k dispozici od Jeep Performance Parts speciální LED světlomety pro jízdu v terénu. Ty jsou instalované v masce chladiče, v ochranném rámu na přídi a před vnějšími zpětnými zrcátky.

Jeep Wrangler světla

Komentáře ke článku