Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lamborghini Urus ST-X pro rallyekros

Lamborghini Urus ST-X pro rallyekros

Koncept pro závody kombinující silnici a terén

Během finále Světového poháru Lamborghini na okruhu Vallelunga představila Lamborghini Squadra Corse nejen okruhový speciál SC18, ale i nový koncept Urus ST-X. Ten vznikl pro unikátní závodní sérii, která má kombinovat jízdu na závodních okruzích se zápolením v terénu.

Lamborghini Urus ST-X

Koncept Urus ST-X má agresivní design s jednadvacetipalcovými koly s centrální maticí a speciálními pneumatikami Pirelli. Aerodynamické prvky z uhlíkových kompozitů zahrnují i přítlačné křídlo na zádi a speciální zpětná zrcátka. Vůz je samozřejmě vybaven předepsanými ochrannými prvky podle standardů FIA včetně vestavěného ochranného rámu, protipožárního systému a bezpečnostní nádrže FT3.

Lamborghini Squadra Corse neuvádí žádné technické údaje, pouze to, že koncept je o 25 % lehčí než sériové auto. To by znamenalo, že má hmotnost 1649 kg. Vůz pohání sériový turbodiesel V8 4,0 l/478 kW/650 k s točivým momentem 850 N.m. Standardní Urus s ním dosahuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,6 s.

Lamborghini Urus ST-X

Po prezentaci ve Vallelunze bude následovat výroba limitované série těchto vozů pro šampionát, který odstartuje v roce 2020 na speciálně připravených tratích s homologací FIA v Evropě a na Středním východě. Squadra Corse pro závodící zákazníky připravuje kompletní službu včetně vozů a technické podpory během závodních víkendů tak, aby se jen dostavili na trať a o víc se nemuseli starat. Závodní premiéra se má uskutečnit při Světovém finále Lamborghini 2019.

Lamborghini Urus ST-X
Lamborghini Urus ST-X
Lamborghini Urus ST-X

Komentáře ke článku