Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia ProCeed ve výrobě

Kia ProCeed ve výrobě

Shooting brake začal v Žilině sjíždět z linky

Výrobní závod Kia Motors Slovakia zahájil výrobu zcela nového modelu ProCeed s pětidveřovou karoserií typu shooting brake. Třetí karosářská varianta modelové řady Ceed v sobě spojuje atraktivní design a všestrannost kombi. ProCeed bude k dispozici výhradně ve verzích GT Line a GT. Jeho prodej bude na evropských trzích zahájen v prvním čtvrtletí 2019.

Kia Proceed KMS

Nový model byl navržený v evropském designovém centru ve Frankfurtu nad Mohanem pod dohledem hlavního designéra společnosti Kia Motors Europe Gregoryho Guillaumea. Má zavazadlový prostor o objemu 594 l a nabízí více místa než mnohá klasická kompaktní rodinná kombi.

ProCeed bude k dispozici s nabídkou tří motorů - 1,0 T-GDi/88 kW (120 k), nového 1,4 T-GDi/103 kW (140 k) a vznětového 1,6 CRDi Smartstream/100 kW (136 k). Verzi ProCeed GT bude pohánět stejný 1,6 T-GDi/150 kW (204 k) jako model Ceed GT. V nových verzích ProCeed GT a Ceed GT se zároveň poprvé představí sedmistupňová dvouspojková převodovka.

Kia Proceed KMS

V rámci přípravy na sériovou výrobu se více než 300 pracovníků KMS zúčastnilo školení ve výzkumně-vývojovém centru Kia Motors v korejském Namyangu. Šlo převážně o zkušené zaměstnance z montážní haly a oddělení kvality.

Kia Motors Slovakia letos pokračuje ve svých investičních aktivitách. Celkem plánuje utratit téměř 200 milionů eur. Kromě spuštění výroby nových modelů bylo v srpnu otevřeno vlastní zdravotní středisko přímo v areálu závodu, které slouží k prevenci nemocí z povolání.

Kia Proceed KMS
Kia Proceed KMS
Kia Proceed KMS

Komentáře ke článku