Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Vodíkový Hyundai Nexo obdržel titul ČEEP 2017

Vodíkový Hyundai Nexo obdržel titul ČEEP 2017

V České republice se ale neprodává

Přestože v Česku není ani jedna veřejná plnicí stanice na vodík a žádný vůz s vodíkovým pohonem se u nás neprodává, získal vůz Hyundai Nexo ocenění i na území České republiky. Jde to titul ČEEP (Český energetický a ekologický projekt) za rok 2017 v kategorii výrobků a inovací. Letošní ročník soutěže proběhl pod záštitou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Ministerstva životního prostředí ČR a Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Výsledky vyhlásila společnost Top Expo CZ v rámci slavnostního galavečera 20. 11. 2018 v Betlémské kapli v Praze.

Hyundai je ve výzkumu a aplikaci vodíkového pohonu ve vedoucím postavení a druhá generace vodíkového elektromobilu značky Hyundai, model Nexo, získává řadu prestižních ocenění po celé Evropě. Jeho koncept byl představen na autosalonu v Ženevě již v roce 2016 a za pouhé dva roky Hyundai na stejném místě prezentoval finální podobu vozu. 

„Jedná se o výjimečný vůz a velice nás těší, že stejný názor sdílí i odborná porota soutěže ČEEP. Pro nás jsou moderní technologie, inovace a především čistá mobilita dlouhodobé cíle, ke kterým směřujeme a jejichž výsledky můžete na silnicích potkávat již dnes. Proto je nám ctí převzít toto ocenění, jelikož potvrzuje správnost naší cesty,“ uvedl Jan Pohorský, specialista komunikace společnosti Hyundai Motor Czech. Odborná porota ČEEP předání titulu komentuje slovy: „Hyundai Nexo nabízí nejvyspělejší techniku na trhu také díky funkcím autonomní jízdy, chytrým vyspělým asistenčním systémům a nejvýkonnějšímu poháněcímu ústrojí ve svém segmentu."


Zajímavé na tomto ocenění je, že jej obdržel automobil, který se v Česku neprodává a ani na vodíková auta není připravena infrastruktura. Není zde k dispozici ani jedna veřejná plnicí stanice a první má být otevřena až v prvním čtvrtletí roku 2019, pravděpodobně v Praze na Barrandově. Je tedy s podivem, že tuto českou cenu dostal právě vodíkový automobil.

Komentáře ke článku