Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Velký test na okruhu Vairano

Velký test na okruhu Vairano

Finalisté ankety AutoBest - Best Buy Car 2019 se sešly v Itálii

Na okruhu Vairano a v jeho okolí proběhlo tradiční testování finalistů ankety AutoBest - Best Buy Car Europe 2019 - spojené se speciální prezentací všech vozů. Už potřetí se akce uskutečnila v testovacím areálu Vairano ASC Center patřícím časopisu Quattroruote. Na předměstí Milána se sešlo 28 porotců z 31 - zbývající tři byli svými redakcemi vysláni na autosalon do Los Angeles.

AutoBest Vairano 2018

Tradičním začátkem testů bylo seznámení se s vozy v běžném provozu v okolí města San Genesio ed Uniti. Tak jako každý rok byli porotci, včetně těch přijíždějících z východní Evropy, překvapeni, s jak neuvěřitelně nekvalitními silnicemi se lze na severu Itálie setkat. Pro účely testu jsou ovšem tyto silnice ideální, protože dokáží odhalit skryté nedostatky zkoušených vozů.

AutoBest Vairano 2018

Další fází je setkání s představiteli automobilek, kteří při originálním představení seznamují všechny přítomné, tedy i zástupce konkurence, s vlastnostmi svých vozů s cílem přesvědčit porotce o přednostmi automobilů z hlediska kritérií používaných při volbě.

AutoBest Vairano 2018

Během testování na okruhu nejde o srovnávací test ani o měření výkonnosti. Jde především o prověření všech vozů v extrémních situacích, k nimž dochází v běžném provozu a s nimiž se musejí automobily vyrovnávat bez ohledu na kategorii, do níž náleží. Jde o ovladatelnost, chování v zatáčkách, reakci na extrémní brzdění, zvládání vyhýbacího manévru, jízdu po nekvalitních cestách a brzdění na mokru. Současně s tím se samozřejmě členové poroty mohou s vozy detailně seznámit i z hlediska jejich praktičnosti a dalších parametrů, které je zajímají. Přitom mohou vše přímo na místě probírat se zástupci automobilek.

AutoBest Vairano 2018

Porota AutoBest volí auto, které podle daných kritérií vychází jako ta nejlepší koupě pro běžné evropské motoristy. Do hodnocení se proto zahrnují jen rodinné automobily s cenou základní verze, nepřesahující hranici 20 000 eur bez DPH. U všech finalistů automobilky zaručují, že je tato podmínka splněna a že budou jejich vozy v prodeji ve většině zemí do konce února následujícího roku.
Letošními finalisty jsou trojice vozů koncernu PSA Citroën Berlingo/Peugeot Rifter/Opel Combo, Citroën C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Fiesta, Kia Ceed a Toyota Corolla. Další z finalistů Volkswagen T-Cross byl vyřazen vzhledem k posunutí zahájení prodeje až na duben (může tedy usilovat o zařazení mezi finalisty znovu v příštím roce). Vůz Dacia Duster ovšem nebyl mezi testovanými, protože rumunská automobilka neměla k dispozici vozy s nově homologovanými motory. Naopak měli porotci unikátní příležitost se jako úplně první seznámit s oběma systémy hybridního pohonu Toyota, připraveného pro novou generaci modelu Corolla.

AutoBest Vairano 2018

Porotci nyní vyhodnotí své zážitky z Vairana a do svého hodnocení zahrnou i konkrétní situaci na každém trhu. Poté propočtou bodové hodnocení. Vítěz bude ohlášen 15. prosince. Spolu s tím budou oznámeni i vítězové dalších kategorií, v nichž porota hodnotí největší přínos pro automobilový průmysl.

Tradiční slavnostní vyhlášení výsledků proběhne během galavečera 6. února 2019 v Bruselu, kam budou pozvány významné osobnosti evropského automobilového průmyslu bez ohledu na to, kdo bude konečným vítězem.

AutoBest Vairano 2018
AutoBest Vairano 2018
AutoBest Vairano 2018
AutoBest Vairano 2018
AutoBest Vairano 2018
AutoBest Vairano 2018

 

Komentáře ke článku