Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ouředníček představuje největší hvězdy Rallye Dakar

Ouředníček představuje největší hvězdy Rallye Dakar

Sainz, Al-Attiyah, Loeb a ti další

Tomáš Ouředníček, který odstartuje do letošní Rallye Dakar se spolujezdcem Davidem Křípalem a Fordem Raptor týmu MP-Sports, našel v hektickém shonu posledních dní volnou chvilku. Využil ji k tomu, aby se svěřil se svým názorem na největší hvězdy, účastnící se slavného maratonu. Zde je.

Carlos Sainz

Obhajující šampion, který bude určitě chtít získat další, už třetí vítězství. Tentokrát s jiným automobilem, neboť továrna Peugeot již nestartuje. Spolu se Stéphanem Peterhanselem a Cyrilem Despresem osedlá vůz podobné koncepce, nesoucí jméno Mini. 

Carlos Sainz vyměnil Peugeot za Mini

Nasser Al-Attiyah

Můj vzor. Je to dvojnásobný vítěz a neskutečně rychlý jezdec, který má v úmyslu s Mathiem Baumelem opět vyhrát a dopřát tak Toyotě konečně první triumf. Japonci nasazují ještě Giniela de Villierse, jenž uspěl v roce 2009 s Volkswagenem, a Bernharda Ten Brinkeho.

Jakub Przygoński

Jde o aktuálního mistra světa a také držitele Guinessova rekordu v nejrychlejším driftu. Mladý závodník s historií v motorkách je ve výborné formě. Měl jsem tu čest být s ním a s Martinem Prokopem na testování v Emirátech. Snad jsem něco pochytil…

Stéphane Peterhansel

Legenda. Dlouho se nechal přemlouvat k účasti, nakonec jej tým Mini zlomil. Pojede poprvé s jiným navigátorem. Původně plánoval, že mu rozpis bude číst manželka.

Sébastien Loeb

Rallyová superstar, ovšem s privátně připraveným peugeotem. 

Sébastien Loeb se tentokrát bude muset obejít bez tovární podpory

Robby Gordon

Robby se po letech opět vrací a chce být prvním Američanem, který vyhraje Dakar. Nevím, v jaké kategorii je jeho nová buggy. Každopádně se všichni fanoušci na tohoto šoumena těší!

Komentáře ke článku