Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Připravuje se seriál terénních závodů elektromobilů

Připravuje se seriál terénních závodů elektromobilů

Pojede se v Arktidě, na Sahaře i v Amazonii

Promotér formule E Alejandro Agag a bývalý slavný závodník Gil de Ferran stojí za pozoruhodným šampionátem Extreme E. Dnes byly na prezentaci v Londýně zveřejněny alespoň základní informace o tomto seriálu elektřinou poháněných off-roadů (ze specifikace ale vyplývá, že půjde spíše o SUV).

Skutečností by se měl stát v roce 2021 a účastníky zavede do pěti extrémních lokalit, které jsou z ekologického hlediska výrazně ohroženy. Uvažuje se například o Himalájích, Arktidě, amazonském deštném pralesu a ostrovech v Tichém oceánu. Cílem je dokázat, že elektromobily mohou být součástí řešení takových globálních problémů, jakými jsou tání ledovců, odlesňování, šíření pouští, znečištění moří plasty a stoupající hladina oceánů. S tím asi nebude každý souhlasit, ale nápad je to bezesporu atraktivní.

Zajímavé bude i mediální ztvárnění jednotlivých závodů. Nebudou totiž patrně vysílány klasicky přímým přenosem, ale zachyceny v podobě série dokumentů. Točit je bude oscarový režisér Fisher Stevens, který se stane „uměleckým ředitelem“ projektu.

Na titulním snímku jsou protagonisté projektu: (zleva) David Mayer de Rotschild, Alejandro Agag, Gil de Ferran a Fisher Stevens.

Komentáře ke článku